Inför BSC Young Boys - Inter : Kan vi behålla den fina formen?
Får vi se dem jubla tillsammans?

Inför BSC Young Boys - Inter : Kan vi behålla den fina formen?

Inter reser till Schweiz för att möta Young Boys på onsdagskvällen. Italienarna går in som favoriter mot ett avsågat lag, både i CL men även i den schweiziska ligan.

Inter har börjat varva igång motorn i ligan, vilket man kunde se efter en mycket viktig seger mot Roma på bortaplan under söndagskvällen. Man ligger andraplats, två poäng efter Napoli i toppen och man siktar även på att hamna top 8 i Champions League innan slutspelet börjar i vår.
Inter har vunnit de fyra senaste matcherna (med CL inräknat) och formen börjar att peka uppåt för flera av spelarna.

Det har varit en jobbigare höst för Young Boys där man parkerar på 10:e plats i den inhemska ligan samtidigt som man parkerar sist i årets upplaga av CL-seriesystemet. Man har kammat hem noll poäng samtidigt som man har släppt in 8 mål utan att ha lyckats göra några.

Man kanske anser att detta borde vara en munsbit för Nerazzuri? Vi Interistas vet hur farligt det kan vara att underskatta sina motståndare…

Tankar inför matchen…

Trots att man inte vill underskatta Young Boys i detta fall så misstänker jag att man kommer rotera ganska friskt inför denna match. Detta beror på att Inter tar emot zebrorna från Turin på söndagen, vilket är en hög prioritet. Dessutom anser jag att Taremi, Arnautovic och Zielinski bör kunna få med sig ett bra resultat hem till Italien. 
I och med att Bisseck närvarade på presskonferensen misstänker jag att han kommer att få starta denna match.

Ett tungt avbräck är att registan Calhanoglu fick gå ut tidigt av matchen mot Roma. Han är definitivt out inför morgondagens match men vissa rapporter hävdar att han även kommer att missa stormötet mot Juventus på söndagen. I och med att Asllani också är skadad kan vi räkna med att man kommer att använda sig av en annan taktik. Mot Roma skickade man in Frattesi, vilket gjorde att man blev farligare i omställningsspelet då Frattesi är bra i djupledsspelet. Calha erbjuder olika typer av spelformationer då han är en mångsidig spelare medan med Frattesi blir man lite mer enformig i sitt spel.

Jag tror att Inter kommer att försöka ta ett tidigt grepp om matchen genom att göra ett tidigt mål. Genom detta tvingar man Young Boys att flytta upp sina positioner, vilket kommer att öppna upp ytor bakom dem. Dessutom ligger all press på schweizarna denna kväll ifall man vill ha en chans att nå slutspelet i vår.

FORZA INTER!

 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-10-22 21:06:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?