2020-02-16 18:00

Cagliari - Napoli

Inför Cagliari - Napoli
Lär återses i startelvan. Fortsätter formtoppen eller får vi se en sedvanlig dipp?

Inför Cagliari - Napoli

Napoli möter Cagliari borta på Sardinien. Klarar laget av att ta tre poäng och återuppta jakten på topp sex?

Segern mot Inter gav lite arbetsro till Gattuso nere i Neapelbukten. Han har under veckan sluppit undan vår Allsmäktige Ledares vrede, som istället riktats mot domarkåren. Med anledning av Napolis uteblivna straffsparkar de senaste matcherna har De Laurentiis nämligen varit ute och sagt att klubben borde gå ut och stämma domarna för sina misstag! 

“Om denna kedjereaktion av felbeslut skulle leda till en finansiell förlust på 200 miljoner Euro, vem ska då betala oss för det?”

Vår käre president var inte heller sen med att påpeka att “sex-sju klubbar” även borde hota med att STOPPA LIGAN om de inte fick sin vilja igenom, och att det kanske skulle vara det enda sättet att få förbundet att bry sig mer.

De Laurentiis är såklart inte dum i huvudet, utan detta måste betraktas som en del av en medveten mediastrategi. I Italien gäller det att vara bäst på att “spela spelet” bakom kulisserna för att få sig så många fördelar som möjligt - om så inte vore fallet har jag svårt att se varför så många högt uppsatta inom calcion faktiskt väljer att agera på det sättet. Så paradoxalt nog kanske man ska vara tacksam gentemot ADL för att han är ute och svingar? Det gynnar ju Napoli i slutändan...kanske.

Hur som helst så är det matchdags också. Cagliari inledde säsongen fantastiskt och såg ett tag ut att verkligen få snurr på alla fina spelpjäser man hämtat in under mercaton. Nainggolan och Napoli-bekante Marko Rog bland annat. Dessutom flög seconda puntan Joao Pedro högt som en fågel och står därför 14 ligamål. Under vintern har dock spelet knackat, senaste vinsten i ligan kom den andra december och därmed har man dalat ner till en niondeplats, två pinnar före Napoli.

 Hemma brukar man däremot vara svårslagna historiskt sett. Det är ett skämt sedan några säsonger tillbaka i Napoli-kretsar att mot just Napoli brukar Cagliari alltid att tagga till lite extra. Bland annat så vann man på San Paolo i höstas. Vi får se om det är något sarderna kan dra fördel av.

Förväntade startelvor:

Napoli (4-3-3):
Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Maksimovic, Mario Rui; Fabián Ruiz, Demme, Zielinski; Callejón, Mertens, Insigne.

I mål verkar Ospina ha jobbat sig mot en gjuten startplats då Gattuso tycker att han är bättre än Meret på fötterna. Fabián Ruiz bör få chansen på mitten före Allan och framåt lär det bli dvärgtrion men Milik och Politano är båda godtagbara alternativ. Koulibaly saknas som bekant pga. skada.

Cagliari (4-3-2-1):
Cragno; Pisacane, Walukiewicz, Klavan, Pellegrini; Nandez, Cigarini, Ionita; Pereiro, Joao Pedro; Simeone.

Tunga avbräck för Cagliari som saknar en hel radda spelare pga. skada, däribland Marko Rog som gjort en fin höst. Nainggolan är avstängd och missar matchen. 

Man måste bedöma det som att Napoli har en god chans att få med sig en vinst imorgon, med tanke på Cagliaris formkurva och skadelista. Men bottennappen vi fått utstå under säsongen gör att man inte kan vara säker på något sätt. Vi får helt enkelt hoppas på att spelarna vaknat på rätt sida imorgon.

Avspark söndag kl. 18.00.

Edin Bajramovic2020-02-15 14:40:00
Author

Fler artiklar om Napoli