Inför Chievo-Juventus: Landssorg och ligapremiär

Räkna med en lågmäld invigningsfest i Verona.

Landssorg
Ligapremiär mot Chievo i skuggan av den nationella katastrof som ägt rum i Genua. Italien har landssorg idag och det var länge oklart om premiäromgången skulle spelas. Självklart är intresset fortfarande stort inför premiären, men räkna inte med den allra festligaste inramningen.

Marchisio
Juventus meddelade igår förmiddag att man släpper klubbikonen Marchisio. Känns fantastiskt tråkigt, samtidigt som det var ett respektfullt och bra beslut. Frisk och i form har Marchisio varit en av världens absolut bästa mittfältare, men den tiden är nog tyvärr förbi. De ständiga skadorna har bromsat Marchisios karriär så mycket att han reducerats till en rotationsspelare i den konkurrens som råder i Juventus. Då är det bättre att han får ägna de avslutande åren i karriären åt att spela fotboll - även om det inte sker i samma klubb som under de senaste 25 (!!!) åren. Vemodigt som bara den. Men klokt.

Chievo
Åsnornas hade en fladdrig fjolårssäsong där man ömsom spelade riktigt bra och ömsom var urusla. Tre omgångar från slutet såg det riktigt kritiskt ut, men nio poäng senare gick man i mål på en 13:e plats, vilket måste ses som godkänt. Chievo har skaffat in mängder av nya spelare under sommaren och känns svårbedömda, men min gissning är väl att vi i maj hittar laget ungefär på plats 13 igen när vi avslutat den sista ligaomgången.

Resultaten i träningsmatcherna har varit mediokra, men man avslutade sommaren med att slå ut Pescara i Coppa Italia och borde komma till den nya säsongen med gott humör. Med lite tur får vi se gamle Juvebekantingen Giaccherini, samt (mindre troligt) gamla Juventusdödaren Pellissier som uppnått den aktningsvärda åldern 39 år!

Juventus
Bortsett från De Sciglio och Spinazzola finns hela truppen tillgänglig för spel. Vi lär få se flera av nyförvärven debutera. Gazzetta dello sport förväntar sig att Bonucci, Cancelo ochh Ronaldo i startelvan. Jag skulle också tro att Can kommer att få en del speltid under andra halvlek. 

Att spekulera om taktik och detaljer i säsongens första match känns svårt. Räkna med att Juventus kommer vara spelförande mot ett lågt Chievo. Räkna även med en del missförstånd och felpassningar och att vi knappast får se säsongens mest underhållande match.

Och räkna med en kapten Chiellini som klart och tydligt markerar uppskattning och stöd för hemvändaren Bonucci. Många supportrar surar säkert fortfarande över utflykten till Milano, och är det något som Juventus vill vända hem med från Verona sså är det ett lag i harmoni och balans. Det kanske till och med är viktigare än att ta tre poäng i premiären.

Startelvor:
Gazzetta dello Sports förväntade startelvor hittar ni här. Jag har inte mycket att tillägga i ärendet. 

Tid: 18:00
TV: Streamingtjänsten Strive. Glöm inte att registrera er innan matchen börjar!
Tips: 2-0 till ligafavoriten, och första målet för ett uppmärksammat nyförvärv från Portugal.

Mats Engman2018-08-18 10:54:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid