Inför Crotone-Juventus: Bra chans att utöka serieledningen

Inför Crotone-Juventus: Bra chans att utöka serieledningen

Det är dags att ta igen matchen som sköts upp på grund av Supercoppa Italiana. Juventus ställs mot bottengänget Crotone i en match som de svartvita från Turin förväntas vinna utan problem. Här har ni förutsättningarna inför onsdagens match.

Crotone
Juventus motståndare har verkligen inte haft någon rekordsäsong än så länge. Faktum är att det gått fruktansvärt dåligt. Efter 23 omgångar ligger laget på 19:e plats, näst sist med andra ord, och har fått på pälsen hela 15 gånger. Nyligen verkade det som att de rödblårandiga lirarna var på väg att rycka upp sig, detta då Crotone besegrade Empoli med 4-1. Visserligen håller även Empoli till i tabellens nedre regioner, men den som ville kunde ändå hämta någon slags positivism från den här upplevelsen. All form av sådan tillförsikt jämnades hur som helst med marken i söndags. Bottenkonkurrenten Palermo stod för motståndet och forwarden Ilija Nestorovski för avgörandet. De rosatröjade vann med 1-0 och förvärrade därmed den crotonska tillvaron ytterligare.

Så varför ser det så här mörkt ut? Tja, Crotone gör sin första säsong någonsin i Serie A och har än så länge helt enkelt fått konstatera att nivåhöjningen ifrån Serie B är för stor. Truppen är heller inte byggd för stordåd, utan består av spelare som för de breda massorna är relativt okända. Kanske känner en del igen Lorenzo Criestigs namn från dennes odyssé genom diverse Serie A-klubbar, andra minns vänsterbacken Djamel Mesbahs insatser i det algeriska landslaget och en del lite mer långlivade juventini minns tiden då man satte ett visst framtidshopp till forwarden Raffaele Palladinos förmåga. Vi svenskar känner förstås till Marcus Rohdén, men mycket mer spännande än så blir det faktiskt inte.
Främst måste Juventus dock se upp med mindre namnkunnige Diego Falcinelli, anfallaren som har gjort åtta mål den här säsongen. Laget tränas av Davide Nicola som har ett förflutet i Bari och Livorno och tillämpar en 4-4-2-uppställning. Truppen är förskonad från både skador och avstängningar.

Juventus
Juventus har haft fin form den senaste tiden. Sedan nederlaget mot Fiorentina för några veckor sedan har laget vunnit alla sina matcher och dessutom spelat bra, stundtals riktigt bra. I senaste ligamatchen mot Inter, så sent som i söndags, bevisade spelarna att formen är god då man lyckades knipa segern med 1-0 i en grymt jämn drabbning. I skrivande stund leder Den gamla damen serien, sex poäng före Napoli och sju poäng före Roma, som precis som Juve har en match mindre spelad. Mario Lemina saknas alltjämt då han fortfarande har problem med en ryggskada, något som tyvärr även drabbat Claudio Marchisio. Med anledning av detta saknas även den italienske mittfältskämpen i onsdagens match. Därtill saknas Giorgio Chiellini i morgondagens trupp. Inte heller Hernanes finns tillgänglig för spel, detta då alla tecken pekar på att han mycket snart kommer lämna Turin för ett kinesiskt äventyr.

Massimiliano Allegri har den senaste tiden ställt upp med en 4-2-3-1 position, där han har funnit nya roller för både Mario Mandzukic (som vänstermittfältare) och Paulo Dybala (som trequartista). Mycket talar för att laget kommer att ställa upp så här även mot Crotone. Dock befinner sig Juventus i mitt i ett mycket hårt spelschema, då andrummen mellan ligamatcherna är korta, samtidigt som Champions League-möten med Porto stundar inom en snar framtid. Detta gör att det är högst troligt att flera tongivande spelare kommer vilas mot Crotone. En ganska rejäl rotation av truppen kan väntas och detta gör det svårt att förutspå hur startuppställningen kommer se ut.

Tänkbara startelvor

Crotone 4-4-2
Cordaz
Martella-Ferrari-Ceccherini-Rosi
Stolan-Barberis-Criestig-Rohdén
Palladino-Falcinelli

Juventus 4-2-3-1
Buffon
Asamoah-Rugani-Barzagli-Alves
Pjanic-Sturaro
Pjaca-Dybala-Cuadrado
Higuain

Matchen
Matchen spelas18.00 på Crotones hemmaarena Stadio Ezio Scida och döms av Paolo Valeri. Jag tror att Juventus kommer stå för en habil försvarsinsats och ta en säker seger mot ett på pappret underlägset Crotone. Det blir som alltid viktigt att inte underskatta motståndet, men lyckas man med detta tror jag på vinst med 2-0. Segersiffrorna kan tänkas bli något större, men med tanke på den förväntade spelarruljansen och att det trots allt är en bortamatch så tror jag att det stannar vid två mål. För oss som inte har ynnesten att vara på plats i Crotone går matchen att se på Viasat Sport Premium och Viaplay.

Forza Juve!

Hugo Olsson2017-02-07 19:50:04
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid