Inför derbyt mot Salernitana

Svårt möte väntar mot Salernitana. Klarar Napoli att vinna hemmaderbyt i läget man befinner sig?

Efter den sorgliga andra halvleken och förlusten mot Torino har Napoli befunnit sig i ritiro för att svetsa samman gruppen och skapa bättre förutsättningar till att tre poäng mot Salernitana. Det är tveksamt om ett sådant läger ger så mycket, men det sänder signaler i alla fall.

Efter Torino så har det varit krisrubriker och givetvis börjar det bli befogat. Så här dåligt skulle det inte vara. Att man skulle ta klart med färre poäng än i fjol, att baksmällan var helt given, att en toppfyraplats var ett realistiskt mål - det var i mina ögon förväntat. Men nu är det ännu sämre. Dessutom har inte tränarbytet givit något. Det påminner om när Donadoni fick ta över efter sparkade Reja och inte kunde göra något bättre än sin föregångare. Då fick Donadoni lämna efter ca 20 matcher i en meningslös tränarrockad. 

Napoli behöver, precis som för en vecka sedan, börja ta några trepoängare. Ett par vinster för att ha en chans till att vända säsongen. Efter dagens match väntar Supercoppan med semifinalmöte mot Fiorentina. Supercoppan är inte så viktig i mina ögon, men den kan tjäna Napoli då ingen förväntar sig något. En eller två matcher att knyta upp knutar?  En vinst mot Salernitana så här veckan före kunde vara bra för självförtroendet.

Nu lär Simeone starta, i övrigt är det bara att spekulera i om Mazzarri förändrar något i startelvan. För inte så länge sedan var säsongens första möte mellan Napoli och Salernitana, i Garcias näst sista match vann Napoli med 2-0 på bortaplan. Kan Salernitana vara extra hungrigt på revansch mot storebror? De blev dessutom av med Mazzocchi då Napoli klev in och värvade spelaren för två veckor sedan. Smaka på skadeglädjen när han tog det röda efter fem minuter i lördags...

I värsta fall kan den här matchen sluta med kryss då Salernitana verkligen kan känna möjligheten att hugga derbyrivalen i ryggen ännu mer. Läget att såra Napoli är utmärkt, en besviken hemmapublik, en pressad tränare och ett lag med nästan obefintlig offensiv spets ger bra förutsättningar. 

Avspark kl 15.00 idag

Fredrik Kreüger2024-01-13 09:49:24
Author

Fler artiklar om Napoli