De Kuip, 2023-10-25 18:45

Feyenoord - Lazio

Inför Feyenoord - Lazio

Inför Feyenoord - Lazio

Match nummer tre i Grupp E i Champions League. Lazio ställs mot Feyenoord i en match som betyder väldigt mycket.

Lazio är fortsatt obesegrade i Champions League efter kvittering i 95:e minuten mot Atletico hemma på Olimpico och det (mycket) sena målet av Pedro borta mot Celtic. Nu åker Lazio till Rotterdam för att spela mot Feyenoord som har tre poäng i gruppen efter vinst mot Celtic och förlust mot Atletico Madrid. Avspark redan 18:45 på De Kuip.

Feyenoord har 5 raka vinster i Eredivise där de gjort så mycket som 19 mål och endast släppt in 2 stycken. Lazio har å andra sidan efter en tuff start kanske hittat tillbaka igen efter 3 raka vinster, först mot Celtic (1-2) sedan mot Atalanta (3-2) och borta mot Sassuolo (0-2) i helgen.

Laziali har förbjudits att åka och kolla på matchen, men samma sak gäller gästerna när returen spelas på Olimpico om två veckor.

Sarris presskonferens
Om Feyenoord som lag - "Ett extremt starkt lag som gör många mål. De var redan bra förra året och de har bara blivit bättre, det kommer vara två svåra matcher för Lazio."

Om beslutet att stänga bortasektionen - "Generella straff är nosense, alla vi har ett ansvar på individnivå. Om någon gör något fel får han/hon 5 år "Daspo", det är fel att stänga ner hela sektionen för alla".

Om matchen förra året kan vara en erfarenhet - "Detta är en annorlunda match, om det handlade om erfarenhet så spelar man mot Barcellona 4 gånger och man vinner femte gången. Vi måste lyckas starta matchen bra som vi gjort de senaste två matcherna, visa grinta och vara redo för en tuff match."

Om Immobile eller Guendo kommer att starta - "Vi får se när det närmar sig, vi har många olika spelare i år men det är inte en garanti för vinst och att vi spelar bra. Jag är med spelarna varje dag och nu kan man välja i lugn och ro."

Statistik
Vi kikar på lite statistik inför matchen.

Feyenoord har vunnit de senaste två hemmamatcherna i Champions League, laget har aldrig någonsin tidigare vunnit tre raka hemmamatcher i denna turnering.

Lazio har spelat 8 raka matcher i Champions League gruppspelet utan att förlora, och har därför tangerat rekordet från 1999/2000.

Lazio har släppt in minst ett mål i alla de senaste 21 matcher i Champions League.

Vid vinst ikväll har Lazio då vunnit två raka bortamatcher i Champions League, senast detta skedde var hösten 1999.

Pedro hade inte gjort mål i Champions League sedan 2017 (med Chelsea). Sedan 2011 har han inte gjort mal i två matcher i rad. Skulle detta ske idag blir Pedro den tredje spelaren att göra mål i två matcher i rad efter 36års åldern efter Cristiano Ronaldo och Giroud.

 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2023-10-25 14:05:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party