Inför Feyenoord-Roma: Spelgenierna tillsammans från start
Baldanzi (till höger i bild) ryktas få chansen från start bredvid Dybala på den offensiva mittfältet. Foto:asroma.it

Inför Feyenoord-Roma: Spelgenierna tillsammans från start

Torsdagkväll brakar det loss mellan Roma och Europa-rivalen Feyenoord i Rotterdam. De Rossi ryktas starta med Baldanzi och Dybala i sin Europadebut på tränarbänken. Återstår att se om de kan slå gnistor och bildas magi mellan de båda spelgenierna.

Roma samlades under onsdagsförmiddagen på Trigoria för en längre videogenomgång av motståndet och därefter en lättare träning innan de under eftermiddagen flyger till Rotterdam.

Åter i truppen efter lång frånvaro är Chris Smalling. Däremot är inte Kristensen, Renato Sanchez eller Huijsen tillgängliga för spel eftersom de saknas i Europa League-truppen. 

En nykomling i den truppen, som dessutom är tillbaka efter att ha spelat asiatiska mästerskapen, är Azmoun som blir ett efterlängtat alternativ till en formsvag Lukaku.

Cristante har ådragit sig ryggproblem efter matchen mot Inter men följer med laget till Rotterdam. Troligtvis kommer han att börja på bänken och istället ge plats åt Eduardo Bove från start. 

Övriga förändringar som väntas i jämförelse med startelvan mot Inter är Svilar mellan stolparna (serben kommer att genomföra presskonferensen under onsdagskvällen i Rotterdam tillsammans med De Rossi varför hans medverkan i matchen kan garanteras) samt Spinazzola, som väntas få starta på vänsterbacken efter att Angelino gjort två matcher i rad.

Det ryktas även om att Daniele De Rossi i sin Europa-debut som tränare kommer att spela med Baldanzi och Dybala tillsammans på det offensiva mittfältet bakom Lukaku. Tanken är att få in all den spel-genialitet och teknisk briljans dessa två herrar sitter på och se ifall den kan samexistera på den offensiva tredjedelen. 

Feyenoord har gått obesegrade senaste två månderna i ligan (sex vinster och tre oavgjorda), men ligger trots det hela tio poäng bakom serieledarna PSV.

Rotterdamlaget riskerar flera tunga avbräck till matchen på torsdagskvällen mot Roma. Förstamålvakten Bijlow missar matcher på grund av skada, ordinarie mittfältaren Timber är tveksam till start och den mexikanska anfallsstjärnan Gimenez, som gjort 19 mål i ligan och två i Champions League är mycket tveksam att komma till spel pga av skadekänning.

Avspark: 18:45, Feyenoord Stadium
Domare: Radu Petrescu
TV: Viaplay
 

Niclas Ekström2024-02-14 14:39:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?