Stadio Artemio Franchi, 2024-01-28 20:45

Fiorentina - Inter

Inför Fiorentina - Inter : Jakten på den riktiga titeln fortsätter...
Dags att skina Frattesi?

Inför Fiorentina - Inter : Jakten på den riktiga titeln fortsätter...

Efter en intensiv vecka i Riyadh där man kammade hem ”Kalle Anka-cupen” är det dags att gå efter den riktiga titeln, Lo scudetto. Juventus fortsätter att hämta hem segrar och därför är det oerhört viktigt att man vinner mot Viola på söndagskvällen.

Inter korades till vinnare för tredje året i rad i Saudiarabien där man har kopierat spanjorerna och gjort en liten miniturneringen av det hela. Tidigare var det ett enkelt möte mellan vinnaren av Serie A och vinnaren av italienska cupen. Miniturneringen bestod av fyra lag; Napoli, Lazio, Inter och Fiorentina. Inter mötte Lazio på fredagskvällen där man fullständigt klädde av Sarris mannar och fick dem att framstå som juniorer. En 3-0 vinst som gjorde att man skulle möte Napoli i en final efter att de ljusblå hade slagit Fiorentina med samma siffror. Finalen mellan Napoli och Inter var ganska "seg" och såg ut att sluta mållös efter att ordinarie tid hade spelats klart…men Lautaro Martinez ville annat.
Efter att Simeone såg till att själv bli utvisad på ett klumpigt sätt hade Inter ett bra läge att pressa tillbaka Napoli. Den intensiva pressen gav utdelning och Lautaro Martinez avgjorde finalen i tilläggstid. 1-0 till Nerazzurri och återigen har en titel bärgats.

Nu är man tillbaka på italiensk mark och laget har full fokus på ligatiteln. Under tiden man vann en titel på den arabiska halvön har Juventus gjort jobbet och vunnit sina matcher. Till skillnad från tidigare under säsongen har Juventus börjat spela en bättre fotboll och börjat vinna välförtjänt sina matcher. Talangen Yildiz ser väldigt fin ut och bidrar med mycket kreativitet där fram. Allegri har slutat ”fega” och spelar mer offensivt, vilket har resulterat i att man inte vinner med uddamålet längre. Med en match mer spelad toppar zebrorna ligan och därför är det viktigt att man återtar serieledningen så fort som möjligt.

Fiorentina har haft en bra säsong än så länge där man parkerar på en 4:e plats. Dock har man inte vunnit en ligamatch detta år där man har inlett året med en förlust mot Sassuolo och oavgjort mot Udinese. Senast lagen möttes så vann Nerazzurri med hela 4-0 på meazzan. Med tanke på Inters två tunga avbräck blir det svårt att toppa förra årets storvinst nu på söndag.

3 punkter

1. Uppställning - Bare och Calha borta…
Även om vi har bättre back-up på bänken i år än i ifjol kommer dessa väldigt olägligt. Calhanoglu och Barella plockade på sig gula kort i Supercopan, vilket ledde till disciplinära avstängningar då man har plockat på sig för många gula kort om man lägger ihop dem från ligan. Otroligt korkat med tanke på att Supercopan är ju en annan turnering egentligen. Då skulle man lika gärna kunna plussa på Martinez mål-konto i serie A då han gjorde mål i Riyadh?
Hur som helst så kan man slänga in en het Frattesi istället för Barella. Däremot har vi inte en lika bra ersättare för turken då Asllani har svårt att axla regista-rollen. Man kanske skulle kunna inleda med den unge albanen på plan för att sedan ha en mer erfaren spelare som regista? Det återstår att se vad Inzaghi hittar på men tyvärr så är vi inte lika stabila utan dessa herrar.

2. THULA är tillbaka!
Viktigt att Marcus Thuram är tillbaka i målform. Var något orolig där ett tag där han gick mållös flera matcher och bidrog inte särskilt mycket till spelet. Mot Monza hade han lekstuga och under sin vistelse i Saudiarabien visar han varför han är en utav de hetaste anfallarna därute. Il capitano Martinez har varit solklar hela säsongen. Han leder skytteligan med 17 mål och avgjorde finalen senast mot Napoli. Däremot blir det intressant att se hur radarparet klarar sig utan sina assistenter Barella och Calhanoglu på söndag.

3. Nu är det tvålags-race på riktigt!
Man trodde ett tag att zebrorna skulle börja tappa poäng då deras spel så fullständigt undermåligt ut och vann oftast oförtjänt. Nu har man vänt på det. Man spelar effektiv- och framåtlutad (till viss del) fotboll och vinner med flera mål. Vlahovic visar sitt värde genom att vara tungan på vågen där han har bidragit till många avgörande mål. Undertecknad väntade på att Juventus skulle börja tappa poäng men de har verkligen växlat upp ordentligt. Därför är det otroligt viktigt att man vinner sina matcher för att återta serieledningen. Inter har allt i sina händer.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-01-27 09:37:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?