Stadio Artemio Franchi, 2022-08-28 20:45

Fiorentina - Napoli

Inför Fiorentina - Napoli: Stannar segertåget i Florens eller fortsätter vi resan?
Ska Ozzie göra mål igen?

Inför Fiorentina - Napoli: Stannar segertåget i Florens eller fortsätter vi resan?

Full pott efter två omgångar och 9-2 i målskillnad. Napoli står för en fin start på säsongen men Viola har visat sig vara svåra motståndare under många års tid.

Efter förra matchens överkörning av Monza har vi fått ytterligare några nya ansikten i truppen. In kommer Ndombele och Raspadori, inte helt oväntade men mycket välkomna! I mitt huvud snurrar en del tankar om hur uppställningen kommer att bli under säsongen, inledningsvis förväntar jag mig att Spalletti fortsätter med sitt 4-3-3 som funkar bra men att han förmodligen kommer vilja rotera mer och testa t.ex. 4-2-3-1 som han ställde upp mot Juve Stabia för att ytterligare spetsa till startelvan och göra plats åt Simeone/Raspadori. Som ryktena säger i fotbollsvärlden så är "superagenten" Jorge Mendes mycket angelägen om att få till ett lån av Ronaldo till Napoli (pga CL-spel) och att Osimhen då ska köpas från Napoli för sisådär €100m. Jag är mycket tveksam till en sån affär, även om portugisen har en vinnarskalle som heter duga så vet jag inte vad klubben skulle tjäna på den affären i ett längre perspektiv eller ens om en säsong. Orosmolnet som hänger kvar hos mig är framförallt om ADL nu verkligen, trots ett rent av briljant transferfönster (iaf spelarna in), fått för sig att han äger Napoli för en sista säsong - då kan vi nog mycket väl stå med massa pengar som går ner i ADLs ficka och en tillfällig levande legendar i Ronaldo. Min personliga åsikt om personen är att han suger apa men man kan inte heller stå och låtsas om att han inte kan spela boll. En viktigare oklarhet är ju dock om vi blir en säsong med Meret som förstaval eller om det kommer in en Navas/Kepa eller annan joker som ska utmana om startplatsen mellan stolparna?

Nåväl, fokus på matchen. Även Fiorentina har gjort en del ändringar i sin trupp och vi kanske får möta ett bekant ansikte i Antonin Barak (som hoppade in för Verona i öppningsmatchen) efter att han gjort klart med lån till Fiorentina för några dagar sen. När Napoli passade på att välkomna de nya i truppen med en träningsmatch mot Juve Stabia i torsdags hade också Fiorentina en match i EL-kvalet mot Twente. Nu är Viola klara för europaspel efter några års frånvaro. Oklart om matcherna i veckan bidrar med några trötta ben så här tidigt på säsongen men om något lag bör vara tröttare så skulle jag tro att det är Fiorentina. Inför matchen rapporteras att Fiorentinas trupp är utan Alfred Duncan, Gaetano Castrovilli och Nicolas Gonzales. Napoli åker till Florens utan Ounas och Demme - Ruiz är alltjämt utanför truppen. Efter förra säsongens förluster mot Fiorentina kan vi hoppas att vi sätter stopp för den trenden och återtar vinststatistiken samt, om vi vinner, så har vi då vunnit de 3 första matcherna 3 år i följd, vilket blir nytt för Napoli. Spelare som man kommer ha lite extra koll på är så klart Kvara men jag är också nyfiken på om några av de andra nya (Simeone, Ndombele och Raspadori) kommer att få lite speltid? Simeone har ju stått för ett otroligt pinsamt hattrick mot oss i den lila tröjan, kanske skulle vara lite trevligt att se om han kan göra detsamma åt andra hållet? Frågan om vem som spelar på högerkanten för Napoli känns fortfarande obesvarad - Politano eller Lozano?

Efter de två inledande matcherna förväntar jag mig att några bollar kommer hamna i nät men Viola har å andra sidan enbart stått för 2 uddamålsvinster (3-2 och 2-1) på hemmaplan och 2 oavgjorda matcher på bortaplan (5-3 i målskillnad) så det kan också vara så att man håller ihop tätare än förväntat. Jag tror iallafall på en underhållande match!

Förväntade startelvor:

Fiorentina (4-3-3)
Terracciano
Dodo - Milenkovic - Igor - Biraghi
Barak - Amrabat - Mandragora
Ikone - Jovic - Sottil

Napoli (4-3-3)
Meret
Di Lorenzo - Rrahmani - Kim - Mario Rui
Anguissa - Lobotka - Zielinski
Lozano - Osimhen - Kvaratskhelia


Avspark ikväll 20.45
Streamas på CMore 

Forza Napoli!

Payam Zehtab2022-08-28 12:17:07
Author

Fler artiklar om Napoli