Stadio Benito Stirpe, 2023-12-23 12:30

Frosinone - Juventus

Inför Frosinone - Juve: Läge att studsa tillbaka.
Låt oss starta julfirandet med tre poäng.

Inför Frosinone - Juve: Läge att studsa tillbaka.

Efter ett nedrigt poängtapp mot Genoa är det dags att möta nykomligen Frosinone. Ett lag som nog har imponerat på dom flesta. Men nu är det stora stygga Juventus som kommer på besök, något jag hoppas vi får se på planen också.



Inte läge att tappa.

Att kryssa mot Genoa är långt ifrån katastrof. Men det är inte heller speciellt bra. Inter går som tåget och även om jag vet att det kommer bli svårt att utmana om ligatiteln så är det lätt att bli girig efter en poängmässigt mycket bra start. När jag kikade i kalendern så var matcherna mot Genoa och Frosinone sex givna poäng och en chans att ta in mark på Inter som skulle möta Lazio borta. Men Inter vann och Juve kryssade så det blev precis tvärtom istället. Så nu får den gamla damen helt enkelt inte tappa poäng igen. Förutom att Inter och Milan förmodligen kommer vinna sina matcher så möter fyra av lagen närmast under oss varandra vilket garanterar att åtminstone två av dom kommer att tappa. Det finns alltså en chans att dryga ut marginalen till femteplatsen till mer än 10 pinnar. En buffert som kan bli väldigt viktig inför resten av säsongen. Det är aldrig läge att tappa poäng, men nu är det definitivt inte läge att gör det. Allt utom vinst ser jag som en förlust.


En motståndare med svartvita drag.

Inför säsongen lånades tre av Juves ynglingar ut till nykomligen Frosinone. Ett smart drag som visat sig gynnat alla parter. Det har nog inte undgått någon som följer Serie A att vänsteryttern Soulé har slagit igenom under hösten. Sex mål, en assist och ett högt snittbetyg på 1200 minuter är ett mycket fint facit för 20-åringen. Plus att vi kan lägga till några ramträffar på det. Det är bättre än Juves bästa (enda?) offensiva pjäs Chiesa som mäktat med fem mål och en ass på 1100 minuter. Lite i skuggan av Soulé har en annan utlånad argentinare också tagit stora kliv i sin utveckling. Barrenechea har startat 14 av 16 matcher och vuxit ut till en general på Frosinones mittfält. Han är inte lika spektakulär som Soulé, men han har redan det mesta på plats för att kunna vara en bidragande faktor i många italienska lag en lån tid famöver. Personligen är jag tveksam till om han kommer ta en plats i Juve, just mittfältstalanger finns det ganska gott om i Turin. Men jag tror definitivt att han kommer kunna säljas för 15-20 millar efter säsongen och det är inte illa för att lag i desperat behov av cash. Utöver dessa herrar har vi dessutom den lite bortglömda Kaio Jorge som väldigt oturligt pajade knät för snart två år sedan. Hittills har det bara blivit 230 minuter för brassen men han kan mycket väl få en större roll i laget under andra halvan av säsongen.


Min önskelista inför matchen.

Det är ju juletider så jag tyckte att det skulle vara passande att avsluta rapporten med en liten önskelista.

Snälla tomten:

För det första önskar jag mig självklart tre poäng men det känns som en ganska given sak som Juvesupporter. Konstigt vore annars. Förutom det vill jag ha en match där Juventus för en gångs skull vinner bollinnehavet och har ett åtminstone hyfsat anfallsspel. Spelmål, inga fler grötiga hörnmål tack. Och på tal om mål vill jag se fler än ett, jag lovar att jag har varit snäll i år. Och om vi nu ska göra fler än ett vill jag gärna se Vlahovic i protokollet. Han behöver det. Hela Juventus behöver det. Sen önskar jag mig också att Yildiz, Illing och Huijsen får spela i alla fall 30 minuter. Okej, två av tre kan räcka. Du är trots allt tomten, inte Gandalf. Och sist men inte minst, snälla snälla tomten inga fler skador nu. Det var allt.

Vänliga hälsningar
Mikael



 

Mikael Noaksson2023-12-22 14:09:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid