Luigi Ferraris, 2023-12-29 20:45

Genoa - Inter

Inför Genoa - Inter : Höstens knepigaste match?
Vice-kaptenen leder laget framåt.

Inför Genoa - Inter : Höstens knepigaste match?

Att tillställningen gör den ”knepig” grundar sig inte i att Genoa skulle vara en svårare motståndare än andra man mött. Inter kommer till Genua med flera ordinarie spelare borta för att kunna lösa 3 poäng.

Förra helgen mötte man ett välspelat Lecce som, i slutändan, hade inte mycket att säga till om på Meazzan. Inter vann stabilt med 2-0 där talangen Bisseck fick göra ett debutmål samt att kaptenen för dagen Barella placerade in andra målet efter ett snyggt förarbete av Arnautovic via en klack. Trots vinsten märkte man Lautaro Martinez frånvaro där hemmalaget hade läget att gå till halvtidsvilan med minst 3-0 men man hade svårt att få till skärpan i avslutningslägena. 

Fredagskvällens motståndare kommer från en bortavinst mot Inters boogieteam Sassoulo samt ett oavgjort resultat mot zebrorna från turin omgången innan. Genua-laget parkerar på en 13:e plats och ser nog ut att sikta på att säkra Serie A-kontraktet tidigt denna säsong och de vill de genom att tvåla dit scudetto-favoriterna Inter. 


3 punkter

1. Uppställning - upp till vikarierna!
Som tidigare nämnt är Lautaro Martinez skadad och beräknas vara borta tidigast när säsongen drar igång igen i Januari. Då det är en muskelskada så värderar man dag-för-dag när han ska gå in på plan igen. Detsamma gäller Dimarco som har haft en jättefin höst med flera mål och assist. Milano-sonen har blivit en favorit i curvan och den blåsvarta delen av världen. Dock är jag inte lika orolig över vänsterkanten då man har Carlos Agugusto som har gjort en fin höst. Däremot har vi inte en värdig ersättare för Lautaro då både Arnautovic och Sánchez håller inte nivån. Till och med Bisseck har gått förbi Arna i den interna skytteligan i serie a och Sánchez är för klen för att stångas mot mittbackarna. Problemet kan ligga i att Inter har värvat in två anfallare till bänken som har accepterat att de kommer att spela 3:e och 4:e fiol. Hade det inte varit bättre ifall man hade åtminstone fått in en ung och hungrig anfallare som är redo för att konkurrera om första platsen mot Thuram och Martinez? 
Om man läser i olika Inter-forum så tycker man att man lika gärna skulle kunna använda sig av Mikhitarian eller Frattesi som släpande forward medan man håller Arnautovic och Sánchez på bänken vilket tyder på en sak, här måste Marotta agera…NU!

2. Barella
Det är vid dessa situationer vice-kaptenen ska träda fram och leda laget. Om man blickar tillbaka till det trippelvinnande Inter så hade man flera ledare på planen som kunde axla kaptensbindeln och vi börjar se liknande tendenser här. När Barella blev utbytt senast mot Lecce kändes det naturligt att han passade bindeln vidare till Bastoni. Oavsett om man har bindeln på armen så är Barella en vital del av detta lag där han både jobbar i defensiven samt att han kan vara avgörande med passningar eller när han driver upp bollen. Han är väldigt tydlig mot sina medspelare var han vill ha bollen samt var han vill ha sina medspelare för att spelet ska klicka. Nu när anfallsspelet har blivit försvagat pga skadesituationen är det viktigt att han leder laget framåt.

3. Inzaghi
Lika viktigt som det är för spelarna att steppa upp när flera är borta så är det minst lika viktigt att mister Inzaghi gör sin läxa väl genom att studera hur matchplanen ska se ut. Om han tänker gasa på redan från första början så måste han vara förberedd på att Genoa kan kontra in en boll och sedan sätta sig bekvämt på egen planhalva. Problemet blir här då att vi har ingen att slänga in från bänken om spelet låser sig i den sista tredjedelen. Personligen anser jag att man bör vänta med att köra full fart framåt och låta Genoa flytta fram sina positioner lite. På så sätt kan man använda snabbheten hos Thuram på ett bättre sätt. När truppen är fulltalig så kan mister slänga in olika spelare för att kunna ändra matchbilden men tyvärr så har han inte dessa då flera av dem kommer förmodligen att starta. Det är här Inzaghi ska visa sig BIG, även om det handlar om Genoa och inte ett top 6-lag.

Därför anser jag att detta kan vara höstens knepigaste match. Vi går in skadedrabbade med ett anfallsbänk som underpresterar. Våra wingbacks som har försett med många assist samt mål är också på skadelistan. Därför är det upp till Inzaghi och vikarierna att fortsätta bibehålla distansen mot resten av ligan poängmässigt. Nu avslutar vi året med en vinst!


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-12-28 17:12:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?