Inför Inter - Atlético Madrid : The Champioooooooooooons……
På dem!

Inför Inter - Atlético Madrid : The Champioooooooooooons……

Äntligen är det dags att äntra scenen till den mäktigaste turneringen av dem alla, The Champions League. Förra årets finalister Inter välkomnar el cholos rödvita gubbar från Spaniens huvudstad till Guiseppe Meazza på tisdagskvällen.

Förra veckan rivstartade åttondelsfinalisterna sin första match i årets upplaga av CL. Självklart har man sparat det bästa till sist då mötet mellan Inter och Atlético Madrid är nog höjdpunkten av åttondelsfinalerna. Båda lagen kommer precis från övertygande segrar där Inter städade av, som förväntat, ett håglöst Salernitana med 4-0 medan spanjorerna gjorde jobbet mot Las Palmas och vann med hela 5-0. Dock så skiljer det sig lite i ligatabellen då Inter toppar den italienska ligan med 9 poäng före Juventus med en match i hand medan Madrid-laget bråkar mot bland annat Barcelona och Atheltic Bilbao om Cl-platserna inför nästa säsong.

Lite kort om gästerna. Den gamle Inter-mittfältaren Diego Simeone basar över Atleti har gjort dem till ett framgångsrikt lag. Han har vunnit La liga två gånger och även snuddat på CL-pokalen två gånger under sin sejour via två finaler som de förlorade. El Cholo har lyckats med att implementera sin filosofi på sitt lag där man står för en stark defensiv där det fysiska spelet har varit avgörande för att nå framgångar. En annan intressant sak att nämna som involverar både Diego Simeone och Simone Inzaghi är att båda tränarna spelade tillsammans i Lazio under några säsonger, bland annat när de hade ”Svennis” som tränare. De var med och sänkte Inter den där fruktansvärda maj-dagen år 2002 där Inter hade allt i sina händer för att vinna ligan sista omgången men förlorade på Olympico mot ett utcheckat Lazio. 22 år senare står de mot varandra, med kostymerna på, där de ska leda sina lag ett steg närmre CL-pokalen.

3 punkter

1. Uppställning - All-in!
Undertecknad vill inte ta ut något i förskott gällande ligan men min spontana känsla är att Inter kan gå all-in i denna match utan att spara på något. Nästa helg möter man Lecce som man ska kunna slå med bänkspelarna. Det som är lite oroande är att mister Inzaghi inte vilade många spelare inför matchen mot Salernitana medan Diego Simeone valde att rotera kraftigt mot Las Palmas. Av vad vi kan se idag är det inga nya skador på några av spelarna samtidigt som att Carlos Augusto och Dumfries gjorde riktigt bra ifrån sig senast, vilket visar på ett bra sparkapital när motståndarna börjar bli trötta. Detta var nog en tydlig signal mot alla att ligan är prio denna säsong där man inte vill ta några risker och vill spela med sin bästa elva.

2. THULA vs Griezman & Marcus Berg
Vem hade kunnat tro det? Att Álvaro Morata skulle nämnas i ett sammanhang där vi pratar om Europas hetaste anfallspar? Morata är känd av att vara en målsumpare av rang som, till och med, får Mackan Berg att lyfta på ögonbrynet. Under den här säsongen har Griezman och Morata hittat varandra och gör väldigt många mål. Matchen - i - matchen blir just anfallsparen mot varandra. Il capitano Martinez går hand i hand med Thuram för att markera vilka som är bäst. Atlético Madrid är hemma hos oss och därför ska vi visa dem ¡quién es papá!

3. Taktik - det fysiska spelet blir avgörande
Diego Simeone kommer försöka bryta ner Inter fysiskt så att de kan slå till när de är som tröttast. Till Inters fördel är att man redan är van vid den typ av fotboll. Man har visat mot fysiska lag förr att man klarar av det och därför är jag inte särskild orolig över det. Dock är Atlético väldigt starka på fasta situationer, vilket kommer att skapa ångest varje gång de får hörna exempelvis. De rödvita har stora och starka rivjärn som Gimenez,Savic, Saúl och Koke som kommer att sätta våra spelare på prov. Man har även plockat in Nahuel Molina från Udinese denna säsong där han gör riktigt bra ifrån sig på högerkanten. Däremot, våra mittfältare må vara korta men de viker sig inte från några dueller. Matchen på förhand blir oviss men om Inter fortsätter att spela sitt spel så tror jag att vi kan kamma hem detta för när Mikhi, Calha och Bare får feeling…då är det inte många lag som hänger med.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-02-18 17:55:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?