Giuseppe Meazza, 2024-03-04 20:45

Inter - Genoa

Inför Inter - Genoa : Blir det en 4-0 vinst igen?
Får han chansen återigen?

Inför Inter - Genoa : Blir det en 4-0 vinst igen?

Segertåget fortsätter förhoppningsvis i det blåsvarta lägret. Gilardinos gäng till kommer till Milano för att möta serieledarna på måndagskvällen.

Med lika många spelade matcher (under skrivande stund) leder Inter ligan med 12 poäng före zebrorna. Kusinerna från den rödsvarta sidan av Milano gjorde jobbet mot ett labilt Lazio på fredagskvällen och är nu endast en poäng bakom Juventus som ikväll (söndag) åker till Neapel för att möta regerande mästarna. 

Nog om det. 12:e placerade Genoa står på menyn för Nerazzurri och frågan är om motståndet blir svårtuggat eller enkelt att äta upp? Genoa kommer senast från en vinst mot Udinese och innan det var det oavgjort mot Napoli på Stadio Maradona. Gilardino har gjort det riktigt bra i deras första säsong i Serie A efter en kortare sejour i Serie B.

Senast lagen möttes i höstas slutade matchen 1-1, som var ett rättvist resultat. Matchens gigant den matchen var Dragusin, som har begett sig till Spurs under vintermercaton. Kvar finns den gamla Atalanta-spelaren Malinovski och Italoargentinaren Retegui som förra året slog sig in Mancinis landslag. Sedan finns den gamla Milan-spelaren Junior Messias som huserar på mittfältet. Med detta sagt finns det rutin och kvalitet i laget men räcker detta för att bräcka Serie As bästa lag på Meazzan?

3 punkter

1. Uppställning - Fortsatt rotation.
Det lilla som talar för Genoa är att Inzaghi väntas rotera laget. Detta beror mestadels på skador än andra orsaker då man möter inte Atlético Madrid kommande vecka utan veckan därpå.  As we speak har inte den rosa tidningen gått ut med en preliminär startelva men utifrån olika medier kommer startelvan att se ut som den gjorde mot Lecce, nämligen att Bisseck, Asllani och Sánchez kommer att ta plats i startelvan.
Det är viktigt att Bisseck får mycket speltid så att han kommer in i laget samt kan bli en viktig del av ett lag med vinnarkultur.

2. Asllani & Sánchez
Mot Lecce hade dessa två herrar lekstuga när de fick spela med varandra. Sánchez har det svårt att stångas mot mittbackarna i Serie A och tappar därför väldigt mycket boll i onödan. Lite det jag har nämnt i tidigare artiklar så kommer den lilla chilenaren i bättre position i mitten då han kan använda sina styrkor på ett bättre sätt. Förr hade han snabbheten och fysiken för att kunna slå sin gubbe, vilket han inte har nu. Dock besitter han en bra teknik och en oförutsägbarhet när han har boll. Tillsammans med albanen så kunde de spela sig ur flera trånga situationer och förse anfallarna med bra bollar. Vore kul ifall Inzaghi kunde starta dessa två igen.

3. Taktik - plattan på mattan
Förra matchen efterfrågade jag tålamod då man mötte ett formtoppat Atalanta och det fick vi se. Däremot behöver man en annan approach här. Genoa är inte lika väldrillade och taktiskt skickliga som Atalanta och dessutom har man blivit av med sin general Dragusin, vilket bör bädda för Lautaro att göra kebab av motståndet. Martinez sitter på 23 mål i årets upplaga av Serie A och är på god väg att vinna skytteligan denna säsong. Med Parvard och Carlos Augusto (Bastoni avstängd) så har man ett framåtlutad backlinje som kommer att överlappa fint med Dimarco och Darmian/Dumfries på kanterna. Därför bör man gå för strupen tidigt i matchen för att sedan spela av den i lugn och ro.

Jag är medveten om att jag låter självsäker samt att jag förväntar mig att man ska vinna denna match. Det finns inga enkla matcher i Serie A men detta Inter är annorlunda. Detta är nog första gången sedan jag började följa Inter (säsongen 97/98) där man spelar en vinnande samt effektiv fotboll där motståndarna har svårt att hänga med. Man har ätit upp Milan, Napoli, Lazio, Juventus, Atalanta och Roma hittills trots man har varit tvungen att rotera väldigt mycket. 
Därför går vi för en självklar vinst!

FORZA INTER!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-03-03 10:07:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?