Giuseppe Meazza, 2024-01-06 12:30

Inter - Hellas Verona

Inför Inter - Hellas Verona : En vinst från att bli vintermästare!
En efterlängtad man!

Inför Inter - Hellas Verona : En vinst från att bli vintermästare!

Att bli vintermästare spelar egentligen mindre roll men om man ska titta på statistiken brukar vintermästarna alltid vinna scudetton den aktuella säsongen. Nästjumbon kommer till Meazzan för att försöka ha en chans att spela serie A nästa år medan Inter kämpar vidare med att hålla zebrorna längre bort ifrån sig.

Inter har fått sig en hel träningsvecka efter det snöpliga poängtappet i Genua förra helgen. Detta banade väg för konkurrenterna att knappa sig in på Nerazzurri i jakten på ligatiteln. Juventus vann sin match mot Roma medan Milan vann sin. Nu har man enbart två poäng försprång ner till zebrorna och det är viktigt att man fortsätter vinna sina matcher utan att underskatta motståndet. Inter gick till ledning i första halvlek och här trodde jag att man skulle stänga igen butiken men man fick nöja sig med en poäng i slutändan efter att man släppt in ett snöpligt mål på en hörna.

Men det finns inget att göra åt saken nu förutom att gå ut på plan och markera tydligt vem som är bäst på den italienska halvön. Hellas Verona har gått ner sig sedan Ivan Juric lämnade tränarbänken för Torino och kämpar för att hålla sig kvar på den italienska toppfotbollen. Vissa har börjat komma tillbaka till truppen efter skador, exempelvis Dumfries och Parvard. Man har även fått se Il capitano Lautaro Martinez äntra Appiano Gentiles gräsmatta. Vi får se ifall kaptenen gör några minuter men det är onekligen en otroligt viktig spelare som man behöver där fram, vilket man har fått se flera gånger tidigare under hans frånvaro.


3 punkter

1. Uppställning - Lautaro tillbaka!
Om man nu ska tro på Gazzettan. Om detta är fallet vore det otroligt viktigt för anfallsspelet då den sista tredje delen har sett väldigt mediokert ut utan honom, Thuram har sett vilsen ut de två senaste matcherna (mot Lecce och Genoa) då Arnautovic ser ut att väga 120 pannor och Sánchez ser ut som en vante på planen. Dock så kanske man bör vara försiktig med Martinez då Verona är ett motstånd man ska kunna städa av ändå. Kanske räcker med att ge honom sista 20 min i andra? Om man fortsätter att utgå från den rosa tidningen så står det att Parvard kommer tillbaka till startelvan efter den otäcka skadan han drog sig någon månad tidigare. Bisseck har vikarierat på ett mycket bra sätt och det känns bra att vi har en talang som kan vikariera snabbt när det behövs.

2. Tajon Buchanan
Detta är namnet på Inters nyförvärv som skrev på idag och kommer att ha nummer 17. Den vindsnabbe yttern kommer från Club Brugge som även spelar i den kanadensiska landslaget. Han kommer in för att ersätta den långtidsskadade Cuadrado men detta är även en långsiktig investering då han är ung och har den erfarenheten som krävs för att både spela Europa spel och på den högsta ligan i Italien. Vi säger Benvenuto Tajon och vi hoppas på att få se några minuter av honom mot Hellas Verona.

3. Inzaghi
Jag väljer ha kvar honom som den tredje punkten. Mister Inzaghi har gjort väldigt bra ifrån sig denna säsong hittills men han tränar en toppklubb vars fans kräver framgångar varje säsong. Därför blir pressen på honom hård när han inte lyckas skaka fram en vinst mot Genoa på bortaplan. Många har förlåtit honom för att Inter åkte ut mot Bologna i italienska cupen, så länge man leder ligan hela vägen fram till säsongsavslutning. Han har materialet för att vinna samtliga matcher i Italien och därför ska han fortsätta förvalta dem på bästa sätt. Sedan anser jag att man ska förse honom med det bästa materialet också. Som jag har nämnt tidigare så är anfallssidan väldigt svag på bänken. Här hade det varit bra ifall man hade inskaffat en anfallare till innan transferfönstret stänger. 
Jag tycker att han har blivit en bättre matchcoach sedan han tillträdde som Inter-tränare och jag hoppas att han fortsätter att få laget att lyfta denna säsong.

Mot tre poäng!


FORZA INTER!


 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-01-05 15:37:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?