Giuseppe Meazza, 2024-02-04 20:45

Inter - Juventus

Inför Inter - Juve: Säsongsdefinierande match i Milano
Game face on.

Inför Inter - Juve: Säsongsdefinierande match i Milano

Ingen vill säga det, men alla vet det. Säsongens viktigaste match stundar. Tyvärr är det Inter i Milano, en uppgift som alltid är svår. Skitsvår. Men det italienska derbyt spelas som just det, ett derby. Ett derby som redan nu kan visa sig vara avgörande.



Viktigare än vad båda lägren vill erkänna.

Det har kivats en hel del i uppladdningen till den här matchen. Allegri hävdar prompt att Inter är scudettofavoriter medan Marotta och gänget hävdar att Juventus har en fördel i och med att dom inte spelar i Europa. Vad man än tycker så är det tydligt att inget av lagen vill bära favoritskapet inför den här drabbningen. Är det bara lite sköna mind games eller vill man sänka förväntningarna om det skulle bli en förlust? Svårt att svara på. Självklart är det inte så att hela säsongen avgörs på söndag. Det vore konstigt om något av laget bara gav upp resten av säsongen när domaren blåser för 90 spelade minuter. Men i och med Miliks usla touch och efterföljande röda kort mot Empoli så ligger den gamla damen en poäng bakom Inter med en match mer spelad. Om det vill sig illa så innebär det ett avstånd på sju poäng när dom spelat sin hängmatch. Inte omöjligt att ta in, men samtidigt inte något som jag tror att Juventus kommer att mäkta med. Så en förlust hade släkt det svartvita titelhoppet om du frågar mig. Och även om jag inte räknar med att vinna den här säsongen så hade det varit kul att få hoppas ett tag till i alla fall.

Och det är klart att Inter vill ha lite luft ner till laget bakom dom när det vankas CL-spel i vår. Känslan av att ha någon hack i häl är stressande för dom flesta. Så att spela ner vikten av söndagens drabbning tycker jag bara är larvigt. Det är klart att båda lagen vill vinna.


Lautaro vs Dusan.

Mr. Martinez har en fantastisk säsong i benen och leder skytteligan ganska solklart. 19 mål och två ass på 1600 minuters ligaspel går inte att skoja bort. Personligen trodde jag att han skulle få det svårare utan en tydlig target bredvid sig men tji fick jag. Det ser snarare ut som att Lautaro spelar sin bästa fotboll i karriären. Lovorden haglar och Inter kommer göra allt dom kan för att behålla argentinaren även efter sommaren. På andra sidan har vi Vlahovic. En kille som kostat betydligt mycket mer och inte lyckats leverera på samma nivå. Än, vill jag tillägga. Vi ska inte glömma bort att Dusan är tre år yngre än sin motståndare och mycket väl kan nå samma siffror som Martinez hade som 23/24-åring. Serbens 11 mål och 3 ass är inte speciellt långt ifrån Lautaros 17 mål och sex ass. Fortsätter han att spela som han har gjort den senaste tiden tror jag att det till och med blir bättre än så.

Just nu är Martinez både viktigare och bättre än Vlahovic. Men det behöver inte betyda att det alltid kommer att vara så. Förra gången gjorde dom ett mål var, vem kommer att dra det längsta strået på söndag?


Hur stoppar man Barella?

Det tar emot att säga det. Det är svårt att få upp och smakar illa i munnen. Men jag anser att Barella är Serie A:s bästa mittfältare. Han är bra på att passa, har funktionell teknik, tar smarta löpningar och sliter som ett djur. Utan honom är Inter ett långt mycket sämre lag. Så hur i hela helvete stoppar man Barella? Jag vet inte. Och det är nog en av många anledningar varför jag sitter här och inte på en tränarpost i ett europeiskt storlag. Men vi kan ju alltid spekulera, och det är ju kul! Jag ser Barella som en lite tjurig spelare på planen, en som tror att han ger och tar men gnäller lite när han väl får ta. Så precis som när motståndarna var tvungna att rubba Lichtsteiner back in the days så gäller det att vara fysisk. Få honom att klaga på domaren. Få honommatt lägga energi på allt annat än fotboll. För om han får yta, flow och spelet med sig så kommer han bli som ett kvicksilver. Jobbig att hålla koll på och dödligt giftig. 

Mikael Noaksson2024-02-04 03:51:31
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid