Giuseppe Meazza, 2023-12-23 18:00

Inter - Lecce

Inför Inter - Lecce : Måste skaka av oss uttåget
På dem bara!

Inför Inter - Lecce : Måste skaka av oss uttåget

Julen står vid dörren men innan Kalle Anka gör entré på julafton får vi besök av Lecce på lördagskvällen. Trots tabellplaceringen (12:e plats) så är det ett välspelande lag som spelar en framåtlutad fotboll som står för motståndet.

Snöpligt åkte vi ut mot Bologna i onsdags i Copa Italia. Även om Bologna är det stora överraskningslaget så spelade Inter bättre än sina motståndare matchen igenom och borde ha smällt in minst 3 bollar innan matchslut. Men om man inte förvaltar sina chanser på ett bättre så blir man straffad. Jag vill inte ta något från Motta och Bologna men budskapet med denna inledning handlar mer om att man inte ska vara allt för deppig över insatsen. Skönt på ett sätt att Inter kan nu fokusera på ligan där man ligger på en stabil förstaplats inför kvälls mötet på Meazzan på lördag.

Inter kommer till lördagens möte med bra form trots nederlaget i onsdags. Man är effektiv i anfallsspelet samtidigt som att man släpper in få mål. Sommer har 11 matcher där han inte har släppt in något mål samtidigt som Lautaro Martinez sitter på 15 gjorda mål. Dock, det vi kunde se tydligt i onsdags samt det som undertecknad har påpekat ett tag, är den klena anfallsbänken. Sánchez har svårt att producera då han oftast väger för lätt i många lägen och han har tappat snabbheten. Arnautovic ser mest tjock och trött ut. Inters nummer 8 har även han svårt att skapa något i anfallsväg fast om man ska jämföra Sánchez och Arnautovic så är den sistnämnde mer användbar i spelet då han kan agera som targetplayer. Jag hoppas vår superduo Martinez och Thuram inte skadar sig samtidigt som Marotta löser en anfallare under vinterfönstret.

Det blir inga 3 punkter idag i införrapporten utan fokus ligger på att vinna matchen oavsett vem som spelar på plan och vem som gör mål. Även om man inte ska underskatta Lecce så ska detta vara en munsbit för Nerazzurri.

Imorgon tar vi ytterligare ett kliv mot scudetton men först ska vi käka upp den där panettonen först genom att kröna oss som vintermästare!


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-12-22 15:01:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?