Inför Inter - Roma: Vem går vinnandes ur LULA-fighten?
Fortsätt visa vem som är störst!

Inför Inter - Roma: Vem går vinnandes ur LULA-fighten?

Inför säsongen 23/24 var det många som förutsåg guldjagande anfallsparet hos Nerazzurri. LULA skulle återställa dominansen i Italien och köra över alla sina motståndare. Nu står vi här, Lukaku i en Roma-dress och Lautaro med en bindel runt armen och en förbättrad version av nummer 9 bredvid sig. Vi välkomnar Roma till Guiseppe Meazza på söndagskvällen.

Båda nämnda anfallare har inlett årets serie A-upplaga strålande där Il capitano Martinez står för 11 mål på 9 matcher och Lukaku på 8 mål. Dock finns det en väsentlig skillnad mellan lagen och det är poängskörden. Inter ligger 1:a inför morgondagens match medan Roma är på 8:e. Även om detta är Mourinhos tredje säsong hos giallorossi så upplever man att laget är fortfarande under uppbyggnad. Dock vill jag hävda att det börjar se bättre ut hos Roma då man har segrat de fem senaste matcherna (EL inkluderat). Inter ligger 1:a både i ligan men även i sin CL-grupp (delat med Real Sociedad) och man har skakat av sig den ologiska förlusten mot Sassoulo tidigare under hösten. Båda lagen besitter en fin form inför matchen.

Förväntningar - 3 punkter

LULA - vem finner kampen?
Egentligen är jag inte särskilt intresserad över att fortsätta elda på detta gällande Lukaku och hans märkliga tvärvändning i somras där han valde att ghosta Marotta men framför allt sina tidigare lagkamrater och vänner. Lukaku har gjort sitt val. Dock är det mer intressant att prata om den tekniska delen. Både Lautaro och Lukaku har varit avgörande figurer för sina lag under hösten. Som vi redan vet så är Lukaku en väldigt kraftfull anfallare som kan utnyttja sina kvaliteter i Italien till fullo. Han kan göra mål på alla möjliga sätt och därför är det viktigt att Inters mittbackar kan han hantera hans fysik samt inte låta honom komma rättvänd 1 mot 1 och/eller låta honom komma i ett läge där han kan avfyra med sin vänsterfot. Fördelen vi har här är att backarna känner till honom väldigt väl och förhoppningsvis vet hur vi ska hantera honom.

2. MIttfältet - Barella eller Frattesi från start?
Enligt Gazettan så blir det Barella som tar platsen bredvid Calhanoglu och Mikhitarian på mittfältet. Dock anser jag att det är värt att ta upp frågan om mezzala-rollen. Som jag nämnde i den senaste artikeln så befinner sig Barella i en liten formsvacka. Detta kan bero på att vi har höga förväntningar på honom och därför blir 2-3 felpassningar från hans sida irriterande att titta på. Frattesi har börjat komma in mer och mer i laget. Senast mot Salzburg gjorde han en riktigt fin insats och det kanske börjar bli en realistisk möjlighet där Inzaghi kommer att ställa över Barella fler matcher åt sidan för Frattesi. Viktigt att vår vice-kapten steppar upp ordentligt samt visar omvärlden varför han är en av världens bästa i sin position. Överlag, om vi tittar på startelvorna som förväntas starta imorgon, så ska Inter kunna vinna denna kamp.

3. Taktik - vem gör matchens första mål?
Upplever att Inzaghi kommer att köra all-in från start imorgon för att få in ett tidigt ledningsmål. Detta för att Roma är defensivt lagd och vill gärna ligga lågt för att kunna spela upp bollen på en rättvänd Lukaku. Sen är det till Inters fördel att få in ett tidigt ledningsmål för att få Roma att flytta upp sina positioner och lämna tomma utrymmen i bak för Thuram att springa på. Dock är det viktigt att minnas att vi lyckades göra 1-0 relativt tidigt förra säsongen för att sedan förlora 1-2 på hemmaplan mot just Roma. Däremot kan man konstatera att Inter befinner sig i ett annat läge nu där man har öppnat säsongen väldigt starkt i jämförelse hur det var under förra hösten.
Oavsett vad upplever jag att det spelar ingen roll vem som gör första målet. Inter har den kvaliteten och kapaciteten att bryta ner ett skadedrabbat Roma och slutligen vinna matchen.


FORZA INTER!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-10-28 11:08:11
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?