Inför Inter - Salernitana : Bör väl bara sluta på ett sätt?
Fortsätt skina!

Inför Inter - Salernitana : Bör väl bara sluta på ett sätt?

Med siktet på CL-mötet mot Atletico Madrid på tisdagen så ska vi även ”beta av” superjumbon Salernitana på fredagskvällen. Även om laget kommer att roteras bör väl Nerazzurri kamma hem detta?

Vips och vi flög iväg! I och med zebrornas förlust mot Udinese på måndagskvällen så ligger de blåsvarta 1:a med 7 poäng ner till dem med en match mindre spelad. Inter fick kämpa ordentligt för att återvända från Rom till Milano med 3 poäng förra helgen och har planen att bibehålla formen i Serie A.

Laget från Salerno möter ett annat öde denna säsong än den förra då man ändå lyckades säkra ett Serie A-kontrakt ganska tidigt. Nu ligger man tvärsist med 13 inspelade poäng. Dock har man värvat in två meriterade namn, Jerome Boateng och Kostas Manolas. Även om båda försöker befinner sig i Salernitana för att få till ett sista spelkontrakt innan de ställer skorna på hyllan så är det två erfarna mittbackar. Dock är den stora frågan ifall de är tillräckligt drillade för att stå emot ett utav Europas formstarkaste lag? Senast lagen möttes i september städade Inter av Salernitana med 0-4 på Stadio Arechi där Lautaro Martinez kom in i andra halvlek och smällde dit 4 bollar bakom VM-legendaren och mexikanen Ochoa. Det lilla som talar för Salernitana denna match är att Inter förväntas rotera och vissa av de blåsvarta bänkspelarna är inte direkt de vassaste knivarna i lådan.

3 punkter

1. Uppställning - kraftig rotation?
Om vi tittar på den rosa tidningen Gazzetta dello sport så är det bara några spelare som kommer att vila mot Salernitana. Om vi utgår ifrån mötet mot Roma så förväntas De Vrij ta plats i mitten av en treback, Mikhitarian byter mot Klaasen, Drumfries mot Darmian och Thuram mot Arnautovic. Personligen anser jag att det är ganska smart att inte rotera kraftigt då klubbens mål är att vinna Serie A denna säsong. Nu när man ligger med ett försprång med en match i hand är det viktigt att inte klanta sig i detta skede. Förmodligen kommer mister att göra några justeringar under matchens gång för att inte slita ut sina nyckelspelare med tanke på CL-mötet nästa vecka.

2. Barella
En spelare som är förtjänt av strålkastarljuset är Niccolo Barella. Han inledde säsongen lite tveksamt där han blev utbytt ganska tidigt in på andra halvlek ganska ofta mot sin stora besvikelse. Han fick ofta se Frattesi komma in och göra avtryck direkt. Det som skiljer mediokra lirare mot stjärnor är att man inte ger upp utan fortsätter att kriga. Barella har verkligen steppat upp och bevisat återigen att han är en av pelarna i denna trupp. Han blir sällan utbytt nu för tiden och med sina arbetsinsatser är han alltid avgörande över hela plan. Man kan skriva en hel bok om hur bra han är men de spetsegenskaper jag skulle vilja lyfta fram här är att han kan spela med vilka som helst bredvid sig. Han gör sina medspelare bra och är extremt taktisk då han anpassar sitt spel efter matchbilden.

3. Bör väl sluta med vinst?
Om vi återigen utgår ifrån laguppställningen Gazzettan lägger upp så tror jag på att Inter kommer att gå full fart framåt redan från minut 1. Detta för att försöka stänga matchen ganska tidigt för att sedan byta ut sina nyckelspelare då matchen mot Atletico stundar. Skulle man inte lyckas med detta så kommer man då byta in fler nyckelspelare då Lo Scudetto är det verkliga målet för den här säsongen och man ska inte äventyra det.



FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-02-15 09:41:09
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?