2017-04-03 20:45

Inter - Sampdoria
1 - 2

Inför Inter-Sampdoria: Dags för slutspurten
Eder kan få tillfälle att jubla mot sitt gamla lag Sampdoria

Inför Inter-Sampdoria: Dags för slutspurten

Inter gästas av ett formstarkt Sampdoria i ännu en av alla måstematcher om laget vill ha någon chans på topplaceringarna när slutet på säsongen kommer allt närmare.

Trots att Janne Andersson på ett imponerande sätt fått liv i ett svenskt landslag som de senaste åren spelat marginellt bättre fotboll än Inter en genomsnittlig dag borta på Bentegodi så går det inte att bortse ifrån att landslagsuppehållen fortfarande känns som gapande svarta hål i kalendern. Avsaknaden av Inter är påtaglig, och därför är det härligt att det drar igång igen och att vi sparkar igång slutspurten på säsongen. För Inters del väntar en tuff hemmamatch mot ett över tid formstarkt Sampdoria.
 
Drygt två veckor har gått sedan det lite bittra poängtappet mot Torino släckte den värsta euforin som bubblat upp efter de dubbla överkörningarna av Cagliari och Atalanta. Halva truppen har varit iväg och burit kaptensbindlar för landslag världen över, och andra halvan har tränat på, Snapchat-poserat och städat av lite Gabigol-influerade träningsmatcher mot svagare motstånd. Med alla landslagsspelarna tillbaka i träning i god tid före matchen verkar det som om Intertruppen är i harmoni, och Stefano Pioli kan välja och vraka från en ifrån skadefri spelarlista.
 
De senaste matcherna har Stefano Pioli jobbat med en större kontinuitet än vad vi sett tidigare i sina laguttagningar, och av allt att döma verkar det som om han kommer att fortsätta med samma manskap. Detta innebär att Ever Banega får fortsätta sitt framgångsrika partnership med Icardi samt att Kondogbia och Gagliardini samkör det defensiva mittfältet. Jag tycker om att Pioli funnit sin bästa uppställning och ger den chansen att utvecklas tillsammans match efter match, det enda som smärtar i hjärtat är kloke Joao Mario antagligen får fortsätta vara outnyttjade resurser på bänken.
 
På andra sidan planhalvan hittar vi Sampdoria. Ett lag som har en liten fribiljett i många Interistis hjärtan tack vare den numera mytomspunna 3-2-matchen där såväl Alvaro Recobas som Roberto Scarpinis karriärer peakade i och med Inters sanslösa övertidsvändning. Om vi behöver ta till samma pazzametoder ikväll återstår att se, klart är att Sampdoria sitter på ett koppel riktigt duktiga spelare, med de ryktade Intermålen Luis Muriel och Patrick Schick i spetsen. De två forwardsessen kombineras av uråldrige Fabio Quagliarella och bildar en trio spelare som alla vet var målet är beläget. Sampdoria har gjort väldigt bra resultat över en längre period nu, och har följt ungefär samma formkurva som Inter under säsongen.
 
Kvällsmatch på Meazza. Finns inget bättre. Nu griper vi de sista teoretiska halmstrån som finns och hakar på topplagen.
 
Vad: Inter-Sampdoria, 30e omgången av Serie A
När: Måndag 3 april, klockan 20.45
Var: Giuseppe Meazza, Milano
TV: Viasat och Viaplay
Trolig startelva: Handanovic-D’Ambrosio, Medel, Miranda, Ansaldi-Gagliardini, Kondogbia-Candreva, Banega, Perisic-Icardi
Tips: 2-1 (Perisic, Icardi/Quagliarella) 

Forza Inter!

Jens Åberg8Aberg2017-04-03 07:41:39
Author

Fler artiklar om Inter