Giuseppe Meazza, 2022-10-01 18:00

Inter - Roma

Inför Inter v Roma: "Kan en utvisad Mourinho bryta sviten?"
Stormöte i Milano stundar.

Inför Inter v Roma: "Kan en utvisad Mourinho bryta sviten?"

Efter ett långt (det är det alltid) landslagsuppehåll väntar en riktigt tuff motståndare för Roma. Inter, ett lag som det var länge sen Roma lyckades besegra.

Roma mot Inter är ett av fotbollshelgens riktiga stormöten och det lär vara storpublik och massivt medieuppbåd på San Siro i afton. Inte minst med tanke på att José Mourinho återvänder till den stad och det lag han fortfarande är älskad i. 

Fem punkter att ha koll på
- Vilken form är Paulo Dybala i? 

Paulo Dybala har varit en av Romas allra mest lysande diamanter under denna säsong. Tyvärr ådrog sig argentinaren ett par skadekänningar under landslagsuppehållet vilket gjort att han mestadels har vilat sig i form. Han har dock varit med på Romas sista förberedande träningar och mycket talar för att han i alla fall kan spela 45 minuter. Betydelsen av det ska inte underskattas och det är bara att titta på hur uselt Romas målskytte har varit utan Dybala. Håller vi stången i 45 minuter och sen kommer Dybala in och kör? Taget!

- Kan Mourinho äntligen lyckas bryta den dystra sviten Roma har mot Inter - från läktaren!
Roma har inte haft det lätt mot Inter på sistone. Faktum är att senast Roma vann mot Inter var den 26:e februari 2017. Målskyttar då var Radja Nainggolan (x2) och Diego Perotti. Ikväll måste några andra steppa upp. Trist är dock att José Mourinho saknas i och med dennes utvisning i Romas senaste match mot Atalanta. Jag tror att det är just i dessa matcher "The Special One" behövs så nog blir det tufft.

- Gör Dzeko mål mot sitt gamla lag? 
Inter är heller inte dem helt skadefria utan lagets bomber, Romelu Lukaku, väntas inte kunna delta i matchen. Istället vänds många blickar mot tidigare Roma-kaptenen Edin Dzeko som gjort det helt okej i den blåsvarta tröjan. Det brukar vara så att spelare som lirar mot sitt gamla lag målar, nog talar mycket för ett Dzeko-mål också ikväll... Tyvärr... 

- Bådar Inters dåliga form gott eller ont? 
Inters form är inte mycket att hänga i granen (det är kanske inte Romas heller) och senast mot Udinese var det ett riktigt bottennapp då de blåsvarta förlorade med 3-1 i en match där Udinese verkligen förtjänade sina poäng. Nu har det dock varit landslagsledigt så allt är givetvis väldigt klurigt att förutsäga. Vad vi vet är att lyckas Roma ta hem alla poäng så är det ett tydligt statement att det här lagbygget verkligen växer. Blir vi nollade? Då kommer nog röster kritisera både Mourinho och Roma som lag.

- Barella vs Matic - Det är inte bara en storleksskillnad
På mittfältet kommer vi nog få se en riktigt stor skillnad i höjd, och spelartyp, då Nemanja Matic (nästan 2 meter) och Nicolo Barella (1.75m) brakar samman. En ettrig Barella mot en någorlunda långsam Matic är något som jag våndas för och jag längar verkligen till att Wijnaldum är tillbaka i spel.

Förväntade elvor: 
Inter: 

Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Asllani, Gagliardini, Gosens; Martinez, Dzeko

Roma
Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Celik, Cristante, Matic, Spinazzola; Pellegrini, Zaniolo; Abraham

Redaktionen tippar: 
Roma behöver sin Dybala, vilket Inter vet, så det blir en chockstart från hemmalaget när Dzeko petar in ett tidigt ledningsmål. I andra kommer vi igen och vi får resa hem från Milano med en poäng. 1-1. Dybala nätar för Roma.

Erik Winell@ErikWinell2022-10-01 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?