Allianz Stadium, 2024-01-27 18:00

Juventus - Empoli

Inför Juve - Empoli: No Chiesa, no problem?
Gör som Limp Bizkit, keep rollin', rollin', rollin' huh!

Inför Juve - Empoli: No Chiesa, no problem?

Juventus tar emot ett förbättrat, men ändå ganska svagt Empoli för en chans att behålla sin ledning i toppen av Serie A. En match som är viktigt både mentalt och poängmässigt. Att gå in i nästa match mot Inter före dom i tabellen skulle vara väldigt skönt.


Andra skiner i den största stjärnans frånvaro.

Chiesa har spelat drygt 100 minuter sedan i mitten av december. Hans dåliga knä håller honom tyvärr borta från spel, något som för bara typ ett halvår sedan skulle ha varit förödande för Juventus anfallsspel. Men trots hans frånvaro har den gamla damen mäktat med att producera sin bästa offensiv på flera år. 18 mål på fem matcher är siffror som till och med sluggers som Manchester City hade varit stolta över. Innebär det att Juventus är bättre utan Chiesa? Nej, det vill jag inte påstå. Men det kan vara så att med sin största stjärna borta ur spel har fler blivit tvungna att ta sitt ansvar offensivt. Miretti har gjort mål, Cambiaso har gjort mål. Iling Jr har nätat, Bremer och Rugani likaså. Det är lätt att övervärdera det nya stjärnskottet Yildiz, han måste få tid att växa i lugn och ro innan han kan axla ansvaret för Juventus offensiv. Men att han har gjort det väldigt bra i Fedex frånvaro finns det inga tvivel om. Och jag har svårt att se att han hade fått den här chansen utan italienarens skadeproblem. Det är det som kallas ”blessing in disguise” all the way over there.


Dusan levererar!

En annan sak som har hjälp Juventus offensiv rejält är att vår tilltänkta målgörare har börjat att... göra mål. Med fem mål på dom senaste tre matcherna kan man definitivt säga att Vlahovic har hittat formen. Och även om ett av målen var McKennies så är jag helt bakom hans tå på mållinjen. Det är viktigare för en forward att göra mål. Det har klagats väldigt mycket på Dusan sedan han kom till Juventus. En del av kritiken har varit befogad, när man kostar 80 millar så är det klart att folk förväntar sig en viss nivå. Men att såga honom vid fotknölarna på grund av hans målproduktion tycker jag är väldigt orättvist. Det är inte så att Juventus har överöst serben med målchanser sedan han kom. Med en hackande offensiv är det svårt att göra mål. Lägg till ganska stora skadebekymmer på det och det blir ganska tydligt för mig att han inte har haft förutsättningarna att leva upp till sin höga prislapp.

Nu verkar han ha lagt skadorna bakom sig (peppar, peppar) och då har vi fått se en annan Dusan på planen. Jag tyckte mig se tendenser till bättre spel redan i december, nu har bollarna börjat att rulla in också. Och för er som gillar statistik så har han nu 11+3 på 1239 spelade minuter i Serie A. Det är ett poäng var 88:e minut. Inte så illa pinkat av en trähäst, right?

Mikael Noaksson2024-01-27 09:15:24
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid