Allianz Stadium, 2023-04-01 20:45

Juventus - Hellas Verona

Inför Juve - Hellas Verona: Lurig match eller munsbit?
Har Dusan hittat målformen efter tre mål på två matcher för Serbien?

Inför Juve - Hellas Verona: Lurig match eller munsbit?

Hellas kommer på besök till Turin i jakt på poäng som kan ta klubben över nedflyttningsstrecket. Kan Juventus behålla formen med en femte raka seger eller blir bortalaget nästa småklubbsmina som den gamla damen trampar på? 



Post landskamp 

Första matchen efter ett landslagsuppehåll är alltid lite speciell. Småskador och andra spelsystem har en tendens att bli grus i maskineriet ibland. Frågan är om ett Hellas på nedflyttningsplats kan ställa till festen på Allianz ikväll? Juve har ju gått på några minor mot mindre lag den här säsongen och det är inte läge att göra det igen. Det som talar för bortalaget är att i stort sett hela truppen har kunna träna tillsammans en längre tid i föreberedelse inför matchen. En lyx Juve sällan har. 

Som vanligt efter en landslagssamling så kommer vissa spelare hem med skador. Jag vet inte hur det går till, men det verkar vara mer en regel än ett undantag. Den här gången är det två av våra viktigaste spelare, Di Maria och Kostic, som inte är helt 100 på att starta. Nu ser det ut som att Kostic har repat sig bra, men Di Maria kommer inte att starta matchen vilket alltid är tråkigt. Han bidrar med mycket, framförallt ett lugn med bollen som sprider sig till resten av laget. Dessutom är allas nyblivna favorit Rabiot avstängd, inget som jag gråter några floder över men något som kan komma att påverka laget. Han är trots allt i sitt livs form även om jag tycker att folk har ett otroligt kort minne och verkar ha glömt att han varit i stort sett värdelös under 80% av sin tid i Juventus


Håller formen i sig?

Efter den ganska snöpliga förlusten mot Roma har Allegris mannar radat upp fyra raka vinster. Fyra vinster med ganska bra spel dessutom. Personligen tyckte jag att matchen mot Inter var fantastisk, där kändes Juve verkligen som ett lag vilket inte hänt allt för många gånger den här säsongen. Man kämpade för varandra och många, för att inte säga alla, presterade nära sin toppnivå. Locatelli bossade mittfältet mot Serie A:s bästa mittfält och försvaret gav inte Lukaku många centimeter att jobba på. Jag ränkar dock inte med samma intensitet som mot dom blåsvarta piraterna, det är något speciellt med stormatcherna som är svårt att överföra till en match där du är storfavorit. Men passningsspelet och viljan att gå framåt hoppas jag att vi får se igen. Då borde den gamla damen vinna hyfsat komfortabelt. 

Men grejen med form är att det är en färskvara som är svår att konservera. En bra känsla kan lätt bytas ut mot en dålig. Det finns inga lätta matcher i Serie A och om Hellas får in en boll tidigt i matchen spelar det ingen roll vilken placering dom har i tabellen, då växer deras självförtroende samtidigt som Juves får sig en törn. Och då kan vad som helst hända. 


Kidsens klubb!

Jag är inte Allegris största fan men något han har gjort överraskande bra den här säsongen är att ge ungtupparna speltid. Något som inte alls har varit hans signum tidigare. Jag skulle till och med kunna ta det så långt som att säga att han har gått från att vara den tränare som är sämst på det till den tränare som den här säsongen är bäst på det. Över 4000 minuter på killar som Fagioli, Miretti, Barrenechea och Illing Junior är otroligt upplyftande läsning. Inte ens Atalanta har fler minuter på sina kids. Jag kan inte annat än applådera. Allegris mod kan mycket väl lägga grunden för en gyllene generation av egna produkter. Något som inte har hänt sedan firma Marchisio / Giovinco (om ens då?). 

 

Mikael Noaksson2023-04-01 08:29:17
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid