Allianz Stadium, 2021-12-21 20:45

Juventus - Cagliari

Inför Juventus - Cagliari: Avsluta året i stil
Två underpresterande lag drabbar samman i Turin

Inför Juventus - Cagliari: Avsluta året i stil

Cagliari kommer på besök i årets sista match för det som konkluderar ett frustrerande 2021 för Juventus. En vinst och gärna några mål framåt och Juventus kan käka panettonekakan i relativt gott mod, för det kommer definitivt behövas när nya året träder in.

Tufft 2021
Oavsett utfall i denna match så kommer Juventus summera 2021 med ett väldigt osmickrande facit. Inter avslutade den 9-åriga ligadominansen, uttåg mot Porto i åttondelen, ett spel som hackat rejält och en pandemi som fortsatt har grusat den ekonomiska utvecklingen. Det är nog många Juventusanhängare som snabbt vill glömma detta år fort som tusan. Även om det på något sätt bärgades både en Cup- och Supercuptitel så gör Juventus sitt sämsta kalenderår med hela 10 förluster och 42 insläppta mål i ligan vilket är klubbens sämsta facit sedan 2010.

Ett halvt steg framåt
Vinsten senast i det inte så enkla bortamötet mot Bologna var ett knappt steg framåt, kanske inte spelmässigt men definitivt resultatmässigt. Men hur många gånger har vi sagt det denna säsong? Det gäller att följa upp det med en övertygande insats, helst överkörning mot ett för dagen håglöst Cagliari. Juventus behöver göra allt de kan för att positionera sig så bra som möjligt inför starten av 2022, för blickar man på spelschemat så kommer det inte vara nådigt. Trupprockader behöver göras i rätt riktning, eventuella nyförvärv behöver få boostande starter, matchinställningen måste vara på topp och spelet måste succesivt förbättras för varje match som går. Görs inte detta så kommer det tveklöst bli riktigt, riktigt kämpigt, det är nu eller aldrig om Juventus vill bryta den negativa trend som präglat klubben de senaste säsongerna. 

Avgörande månader
Januari och februari kommer bli de mest avgörande månaderna som klubben upplevt på ett bra tag. Många rykten och förhandsrapporter har vittnat om rejäl aktivitet på transfermarknaden. Spelare som Ramsey, Arthur, Kulusevski har intensivt ryktats bort medans det talas om spelare som Icardi, Scamacca, Martial på väg in. Anledningen till att jag inte nämner Vlahovic är för att det vore osannolikt att han släpps till någon klubb i januari samtidigt som Fiorentina kommer göra allt i sin makt för att mjölka försäljningen så mycket som möjligt. Med anledning av att Vlahovic även uppvaktas av många tunga Premier League klubbar så är frågan om Juventus har viljan och musklerna att konkurrera givet vart klubben befinner sig rent ekonomiskt här och nu. Att styrelsemedlemmen Arrivabene dessutom gått ut och konstaterat att Juventusfans kan glömma några storköp nu i januari späder ju inte på detta rykte direkt. 

Det mest avgörande kommer dock ske på planen. Napoli, Roma, Inter, Udinese, Sampdoria, Milan, Verona, Atalanta, Torino, Villarreal och Empoli. Så heter kommande motståndare i tur och ordning innan februari månad summeras. Rivstart med andra ord där hela säsongen står på spel. Allegri har i presskonferensen inför kvällens drabbning sagt att målet är en topp-4 placering. Mycket kommer att hända inom en snar framtid och vill det sig väl så ligger Juve bra placerade inför ligaspurten, är en Supercuptitel rikare och har skaffat sig ett bra utgångsläge för avancemang i CL. Vill det sig inte väl, ja, då är det bara att ta fram hängslen och livrem för det kommer bli minst sagt stormigt. 

Förmodad elva (4-3-3)

Szczesny

De Sciglio - Bonucci - de Ligt - Alex Sandro

McKennie - Locatelli - Rabiot

Bernardeschi - Morata - Kean



Saknas: Chiesa, Ramsey, Chiellini, Dybala, Danilo


Forza Juve!

Behroz Jbehroz.j21@gmail.com2021-12-21 11:55:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid