Allianz Stadium, 2024-02-25 12:30

Juventus - Frosinone

Inför Juventus - Frosinone: Endast tre poäng som gäller

Inför Juventus - Frosinone: Endast tre poäng som gäller

Efter fyra raka matcher utan seger behöver Allegri och hans manskap göra allt för att bryta den negativa trenden och börja inkassera trepoängare igen. Lagen som utmanar om topp fyra placeringarna tappar också poäng men för att se till att vi faktiskt tar oss till nästa säsongs upplaga av Champions League behöver även den gamla damen börja vinna.

För ett antal veckor sedan kunde söndagens lunchmatch varit en match man som supporter såg framemot som en fortsatt kamp om scudetton. Istället har den gamla damen gått från en vinnarmaskin till att helt och håller helt underprestera match efter match. Ironiskt nog är det väl egentligen matchen mot serieledarna som imponerat mest. Förlusten där följdes upp med förlust mot Udinese och senast kryss mot Verona. Fyra matcher och två inspelade poäng har gjort att distansen till förstaplatsen nu är hela nio poäng och då har vi dessutom en match mer spelad. Målsättningen för säsongen, att komma topp fyra, är något vi blivit påminda om av diverse ledare inom klubben senaste veckorna. Absolut, en rimlig målsättning från början men i läget vi befann oss i för endast en månad sedan är det klart att avståndet till förstaplatsen nu är smärtsam att titta på. Inte nog med det så innebär ju fortsatta poängtapp att avståndet ner i tabellen krymper. Tack vare Milans förlust mot Monza i söndags så befinner vi oss fortsatt på andra plats. Avståndet ner till femteplatsen är hela nio poäng och kanske håller femteplacerade och överpresterande Bologna inte säsongen ut och då är där ytterligare poäng ner till Roma, Fiorentina, Lazio och Napoli. Men med tanke på hur det sett ut på sistone så är det klart att oron kommer krypande. Att missa Champions League ytterligare en säsong benämns i media som en ekonomisk katastrof. Vi behöver komma topp fyra.

Det har den senaste tiden diskuterats en hel del kring huruvida Allegri kanske behöver ta tillfället i akt att prova en ny formation. Inför söndagens match mot Frosinone har det ryktats en del om 4-3-3 eller någon annan formation med Cambiaso i en mer offensiv framskjuten roll då Allegri fortsatt verkar vara skeptisk till att starta med trion Yildiz, Vlahovic, Chiesa. En tridente som såklart hade varit intressant att se från start. Hur det blir med den saken får vi se på söndag men personligen tror jag att formationen har mindre betydelse. Allegri har återigen byggt en stabil defensiv (om vi bortser från de senaste matcherna) men offensivt är det väldigt ofta upp till den individuella skickligheten. Tar vi ledningen i en match får motståndarna det mycket svårt. Tar motståndaren ledningen och drar sig tillbaka får man som supporter en klump i magen. Det finns ingen riktigt tydlig idé om hur vi ska anfalla. Med anfallare som Vlahovic och Milik borde ju inlägg och spel längs kanterna vara en melodi men alldeles ofta är både passnings- och inläggsspelet allt för undermåligt för att de ska få de chanser de behöver. Det ska dock sägas att Vlahovic frånvaro varit märkbart synlig, att Chiesa inte har hittat någon formtopp och att Yildiz kanske tvingats ta ett för stort ansvar i en allt för ung ålder. Hittar de formen och spelare som Cambiaso (väldigt kreativ men måste minska på slarv), Mckennie och Rabiot kliver fram så som de gjorde för bara drygt en månad sedan så ska vi absolut kunna bryta den negativa trenden. Ett första led i det är att ta tre poäng på söndag.

Probabili formazioni:
Juventus (3-5-2): Szczesny; Gatti, Bremer, Rugani; McKennie, Alcaraz, Locatelli, Rabiot, Cambiaso; Vlahovic, Chiesa. All. Allegri
Frosinone (4-3-3): Turati; Lirola, Okoli, Romagnoli, Valeri; Gelli, Barrenechea, Mazzitelli; Soulè, Kaio Jorge, Harroui. All. Di Francesco

När: Söndag 12:30 (Tv4 play) 
 
FINO ALLA FINE 
FORZA JUVENTUS!! 

Leonard Gullberg2024-02-24 16:02:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid