Inför Juventus - Genoa: Koppla på, växla upp!

Efter två svaga insatser måste Juventus höja nivån nu när spelschemat tätnar. Sarri måste rotera samtidigt som flera nyckelspelare saknas. För motståndet står ett återuppståndet Genoa med Thiago Motta vid rodret.

Juventus såg ut att tappa serieledningen i helgen efter snedklivet i Lecce, men räddades av att även Inter snubblade hemma mot Parma, och serieledningen är fortsatt intakt. 
Nu väntar dock ett pånyttfött Genoa som vände underläge till 3-1 hemma mot Brescia i lördags. Nya tränaren Thiago Motta lyckades dessutom med mästerstycket att byta in tre spelare som alla hamnade i målprotokollet, något som aldrig tidigare hänt i Serie A.

Juventus inför: Sarri valde att vila Ronaldo och roterade mer än vanligt mot Lecce, och blev straffad för det. Han har själv poängterat att laget måste bli mer beslutsamma i avsluten, samtidigt som det är uppenbart att Matthijs De Ligt måste lära sig att hålla händerna i styr i eget straffområde. Lagom till att han börjar sätta zonspelet har hans okontrollerade flaxande istället blivit ett problem för hela laget.

Spelmässigt såg det under perioder bra ut mot Lecce, särskilt i första halvlek, men spelare som Danilo, Can och Bernardeschi måste göra mer av de starter de får, annars kommer det garanterat att bli bänken framöver när spelare som Ramsey och Douglas Costa är spelbara.

Jag anar att Sarri inte vågar rotera mer än nödvändigt mot Genoa, och att vi kommer att få se både Ronaldo och Cuadrado i startelvan igen, samtidigt som Bentancur troligtvis tar Pjanics roll som regista. I övrigt är jag mest intresserad av om Bernardeschi får fortsatt förtroende som trequartista eller om Sarri ger någon av innermittfältarna chansen där.

Miralem Pjanic klev av med en befarad skada mot Lecce och kommer med största sannolikhet inte att starta mot Genoa, även om testerna var positiva. Higuain fick en ordentlig smäll mot huvudet vilket resulterade i en visit på sjukan och några stygn i pannan och verkar inte heller redo att starta. Douglas Costa är tillbaka i träning efter sin skada, men kommer på sin höjd att få några minuter från bänken på Allianz Stadium. På skadelistan finns sedan tidigare Pjaca och Chiellini. 

Genoa inför: Thiago Motta fick en drömstart som ny tränare för sin gamla klubb. Efter en fantastisk andra halvlek mot Brescia andas Genoa frisk luft igen och kommer att försöka rida på vågen av nyuppväckt entusiasm.

Det råder inget tvivel om att det finns kvalité i Genoas trupp, och en skön blandning av ungdom och rutin, och det återstår att se vilken startelva Motta ställer på planen mot Juventus. Både Kouame och Pandev bör ha spelat till sig en startplats efter sina sprakande inhopp senast, samtidigt som vi kan förvänta oss en fyrbackslinje istället för den trea som Motta övergav relativt omgående mot Brescia.

På skadelistan finns lagkaptenen Domenico Criscito, Marko Pajac, Stefano Sturaro and Andrea Favilli.

Matchen: Juventus kommer att försöka äga bollinnehavet, förhoppningsvis med högre tempo än i de senaste två matcherna. Men vi ska inte förvänta oss att Genoa kommer att parkera bussen i 90 minuter, de kommer att försöka gå framåt så fort möjlighet ges och de kommer inte att ge upp förrän domaren blåser av matchen. Jag är övertygad om att Genoa kan bli en minst lika svår motståndare som vilket annat lag i Serie A som helst, samtidigt är jag säker på att Juventus kommer att skapa många målchanser. Med skärpa och beslutsamhet skulle det kunna bli en flermålsseger, men om chanserna inte utnyttjas riskerar vi ännu ett debacle. 
Ligan har visat sig vara jämnare än på länge, och även om Juventus är obesegrade och leder ligan på 23 poäng av 27 möjliga, har man bara lyckats vinna en enda match med mer än ett måls marginal, mycket beroende på lagets oförmåga att ta vara på de många målchanser man skapar. Min förhoppning är att detta tillsammans med poängförlusten mot Lecce gör att vi får se ett taggat Juventus som kliver ut och bekänner färg på onsdag.

Forza Juve! 


Preliminära laguppställningar:

Juventus: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro - Khedira, Bentancur, Matuidi - Bernardeschi - Dybala, Ronaldo

Genoa: Radu; Ghiglione, Romero, C Zapata, Barreca; Schøne, Radovanovic, Lerager; Pandev, Pinamonti, Kouame

Tid: 21.00
Var: Allianz Stadium, Turin
Tv: Cmore
Tips: 3-1

Adam Yngvesson2019-10-29 20:47:39
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid