2017-10-14 18:00

Juventus - Lazio

Inför Juventus- Lazio

Inför Juventus- Lazio

Lazio inleder helgens serieomgång genom att gästa Juventus på Allianz stadium.

Att den gamla damen mer kan liknas som ett fruktansvärt spöke än ett drömmotstånd för biancocelesti är en minst sagt en klar underdrift. Man kan enbart genom att stirra blint på statistiken över de 25 senaste inbördes mötena i serie A konstatera att möta Juventus har varit lite av en pärs för oss. Milt uttryckt. 

I de senaste 25 mötena i ligan så har Lazio gått segrande noll ( 0 ) gånger medan juve har vunnit 19 (!) gånger och resterande 6 möten har slutat oavgjort.  Lazio har alltså med andra ord inte vunnit i ligan mot Juventus på 25 matcher, vilket är absurt dåligt!   
Däremot skall sägas att den senaste matchen vanns av Roms stolthet och även resulterades i supercupen-pokalen. Det ni.

Senast Lazio vann mot Juventus ( i ligan) var för övrigt 2003 då man besegrade bianconero med 2-0 efter mål av Corradi och Stefano Fiore. 

Om man endast tittar på statistiken så känns det nästan mer realistiskt att Trump skall få till stånd sin mur mot Mexico än att vi skall kunna erövra Turin och besegra dessa zebror. Men återigen är det fina med statistik att det är just statistik över det förgångna och säger egentligen ingenting om framtiden. För det får väl ändå lov att sägas att det var länge sedan som vi i ligan åkte till Turin med sådan vind i självförtroende-seglen som dagens Lazio kommer med vilket får ackrediteras till mister som har hittat en fin balans i truppen.


Qui Lazio

Lazio har fått ett nödvändigt landslagsuppehåll där främst backlinjen fått en vecka att återhämta sig vilket direkt syns i startelvan då både Bastos och De Vrij är tillbaka. Offensivt så har Lazio en av europas hetaste målskyttar i Ciro Immobile som sprudlar av självförtroende och som på sistonde även förklarat detta självförtroende i en tacksamhet för Inzaghis förtroende. Dock skall nämnas att Inzaghi`s magi över årets trupp handlar mer än om en stabil backlinje och en stark målskytt. Inzaghi`s sigill är kollektivet där han får varje spelare att höja sig utöver det normala och bidra till kollektivet och för klubben. Detta går nästan att applicera på samtliga spelare i truppen ( för att nämna några se Luis Alberto, Leiva, Marusic och SMS) där samtliga är tillgängliga i dagens match. 

Saknas inför matchen gör däremot F. Anderson, Lukako, Basta, Wallace. Osäker är Nani som testat formen med primaveran tidigare i veckan ooch ser ut att starta på bänken. 

Dock är Inzaghis grabbar fortfarande klara underdogs mot mardrömsmotståndet Juventus på Allianz stadium. Även om chans till poäng inte är helt orimligt att hoppas på.


Lazio ställer upp med följande lag: (3-4-2-1): Strakosha; Bastos, De Vrij, Radu; Marusic, Parolo, Leiva, Lulic; Milinkovic-Savic, Luis Alberto; Immobile

Juventus: (4-3-3): Buffon; Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro; Bentancur, Khedira, Matuidi; Douglas Costa, Higuain, Mandzukic.

Dagens återblick: Highlights från senaste vinsten mot juventus i serie a 6/12 2003.
https://www.youtube.com/watch?v=WlJtE88e3OQ   

Avanti ragazzi!

Tobias Sandström2017-10-14 02:25:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party