2019-12-01 12:30

Juventus - Sassuolo

Inför Juventus - Sassoulo: Fortsätta under tronen Europas enda obesegrade lag

Inför Juventus - Sassoulo: Fortsätta under tronen Europas enda obesegrade lag

Det vankas tidig Serie A match idag då Juventus ställs mot de grönsvarta Sassoulo hemma i Turin. Dagens förmiddags match är en sådan Juventus måste vinna för att sätta press på hack i hälen Inter som inför dagen är en poäng bakom Italiens stolthet Juventus. Matchstart kl. 12:30.

Den förmodade startelvan:
Målvakt: Buffon.
Backlinjen från höger: Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Sandro.
Mittfältet beståendes av: Can, Pjanic, Matuidi och Bernardeschi.
I anfallet startar enligt rykten Cristiano Ronaldo ihop med Higuain.

Både Khedira och Rabiot missar matchen pga. skador ihop med Costa och Chiellini.

Juventus kommer till spel med titeln: Europas enda obesegrade lag och är en titel att bibehålla efter 90 + spelade minuter.
Sassuolo är ett lag man aldrig riktigt kan sätta fingrarna på men Juve skall gå obesegrade ur denna match under vilka omständigheter som helst ändå.
Det gästande laget Sassoulo är piskade att vinna för att säkra lite mark i bottenstriden och kommer med största sannolikhet därför att bjuda upp till ett starkt motstånd (endast 3 poäng ifrån träsket).

Juventus är piskade att vinna för att hålla kvar första platsen och för att försöka rycka ifrån de svart blåa från Milano.
Jag vill hoppas att idag är dagen då det släpper för vår kära portugis CR7 som oavsett om det gör ont i hjärtat måste sägas har varit under isen ett bra tag nu.
Vore det inte skönt om han kunde stänka dit ett hattrick under en kall söndags förmiddag?

Dock är jag lite kluven till om det är rätt val att bänka en toppform spelare som Dybala inför dagens match.
Argentinaren har stått för mycket den senaste tiden och är den spelare som blev vald till novembers bästa lirare.
Jag hade gärna sett alla tre spela samtidigt! Chiellini, Costa och Rabiot är borta sen tidigare men Khedira har verkat dragit åt sig en skada i knät inför matchen och det är den prognosen man känner till i dagsläget.

Pjanic har erkänt att han känt sig trött och det är förståeligt men en spelare av hans kaliber behövs för att kunna luckra upp ett mittfält med sin smarthet.
Han behöver dirigera spelet ännu snabbare idag och få gästerna att blotta sig genom att luckorna öppnas upp.

Det är nu mindre än en timme kvar till matchstart och jag ska sätta mig ner avkopplande med en kopp kaffe och biscuit och förbereda mig för vad jag tror blir en 4-1 seger till Juves favör.
För övrigt så gör Buffon sin 644? match och närmar sig rekordet som innehavs av Maldini i Milans tröja. Så det är verkligen ett moment att skåda idag. Forza Juve!

Darko Kraljev2019-12-01 11:51:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid