Inför Lazio - Apollon Limassol

Imorgon börjar ett nytt äventyr som ofta brukar vara ganska antiklimatiskt och verkligen senast efter en (av många) mirakelvändningar mot Lazio samt diverse blackouts som man själva väljer att referera det till som.

Qui Lazio:

Inzaghi har nu varit ute och snackat inför öppningsmatchen imorgon. Både Luiz Felipe och Valon Berisha (som innan har varit borta skadade) har börjat röra på sig igen.

Berisha ska verkligen vara på bättringsväg, men har varit borta ett tag nu så man har det i åtanke. Han kommer till följd av detta att inte delta imorgon och samma gäller Luiz Felipe som därpå väntas missa matchen mot Genoa i slutet på veckan.

Radu, som behövde kliva av mot Empoli kommer att missa matchen imorgon efter att de första prognoserna pekar på att han kommer att vara borta en månad framöver. Jordan Lukaku är, som vi alla vet, skadad sen innan.

Man har också gått ut och sagt att flertalet förändringar kommer att ske inför matchen.

Man har bekräftat att Caceres kommer att spela från start imorgon efter inhoppet senast, Durmisi kan börja från start enligt Inzaghi och den lovande Correa är avstängd efter den tuffa tacklingen förra säsongen mot Bayern Munchen. Resten är för oss att försöka förutspå och många menar på att spelare som Proto, Bastos, Caicedo, Murgia, Badelj och Caicedo kommer att starta imorgon.

Förmodlig Startelva:

(3-5-1-1): Proto - Wallace, Acerbi, Cáceres - Basta, Parolo, Badelj, Murgia, Durmisi - Luis Alberto - Caicedo

Qui Apollon:

Kanske inte det namnstarkaste laget i turneringen, men definitivt inget gäng att underskatta för det när man bland annat har slagit ut ett Basel som var med i förra säsongens upplaga av Champions League där man dessutom lyckades ta sig till en sextondelsfinal där allt tog slut mot Manchester City.

Man har endast spelat en ligamatch denna säsong och lyckades tvåla dit ett FC Pafos med 5-1. Pafos är för övrigt ett lag med den förre Slovakiska stjärnan Adam Nemec som några kanske känner igen.

Apollon har också ett par ganska fina spelare som Valentin Roberge (från ett ganska kaotiskt Sunderland), Yuste (som innan denna övergång förra säsongen har spenderat hela sin karriär i Spanien) & Anton Maglica bara för att nämna ett par.

Man får inte heller glömma Zelaya och Schembri (som har hela 90 landskamper för Malta och “enbart” 3 mål trots sin roll som anfallare)

Förmodlig Startelva:

(4-2-3-1): Vale - João Pedro, Yeste, Roberge, Vasiliou - Sachetti, Kyriakou - Schembri, Pereyra, Maglica - Papoulis

Spelare att hålla ett öga på:

Wallace: Kan ändå får chansen från start imorgon trots allt. Har varit fenomenal, men har ofta stått för något ganska allvarligt misstag i samtliga matcher denna säsong så kan bli en chans för honom att etablera sin plats i startelvan nu när Ramos är påväg tillbaka. (Ramos ska tydligen föredras av Inzaghi som tidigare sett mot Napoli exempelvis)

Murgia: Gjorde sitt första mål i den blå tröjan i en U21-match senast. Har pratats upp inför denna säsong och kommer tydligen få fler chanser nu så en chans för honom.

Maglica: Har spenderat några år nu i Apollon och är en intresant anfallare som påminner mig en del om en mer het verision av utlånade Sprocati efter att ha sett några klipp. Har potentialen att göra det bra imorgon och har potentialen att lira på den högsta nivån av Italiensk fotboll.

Matchens startar på den nya matchstiden 18:55, värt att nämna är att Lazios kommande matcher i denna turnering kommer att spelas på relativt udda tid kan man tycka.

Yosef Al Hassan2018-09-19 19:08:33
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party