Stadio Olimpico, 2023-09-19 21:00

Lazio - Atlético

Inför Lazio - Atletico Madrid

Inför Lazio - Atletico Madrid

Lazio spelar Champions League igen. Atletico Madrid gästar Olimpico när första matchen i grupp E ska spelas.

Tre år efter senaste gången spelar Lazio Champions League igen. Biancocelesti hade på pappret tur med lottningen då man ställs mot Atletico, Feyernoord och Celtic.

De senaste åren har Lazio spelat både mot Feyernoord samt Celtic i Europa League men man måste backa tillbaka bandet 10 år för att hitta det senaste mötet mellan Atletico och Lazio. Lazio förlorade i det fallet både på hemmaplan och borta i Madrid (1-3, 1-0). 

Sarri uttalade sig under gårdagen angående matchen och angående läget generellt i laget. "Vi hade många svårigheter speciellt första två matcherna denna säsong, men nu är det en helt annan turnering och det gäller att tänka en match åt gången. Vi har en svår match framför oss med det starkaste laget i gruppen och det skulle vara viktigt att börja turneringen positivt." Angeånde Immobile "Livet är sånt för de bästa anfallarna. När de sprutar in mål kan man inte vara utan dem, när de är inne i en svacka så blir de ett "problem".  

Sarri ser ut att ställa upp med en liknande elva jämfört med den mot Juventus i helgen. Hysaj kommer förmodligen starta till vänster. På mitten kommer troligtvis Cataldi, LA och Kamada starta. Det finns en chans att se Patric från start istället för Casale.

Statistik
Matchen ikväll kommer vara första matchen mellan lagen i Champions League.

Lazio har endast vunnit en match av sex stycken spelade mot spanska lag i Champions League.

Lazio har alltid släppt in mål i de 19 senaste matcherna i Champions League efter vinsten med 2-0 borta mot Besiktas 2003. 

Atletico åkte ur gruppspelet förra upplagan av Champions League och har aldrig åkt ut redan i gruppspelet två gånger i rad.

Lazio är tredje italienska laget med Sarri som tränare i Champions League, endast Ancelotti har lett flest italienska lag i Champions League (4, Milan Juve Napoli och Parma)

Detta är 11e gången Simeone spelar Champions League med Atletico Madrid (varje säsong sedan 2013). El Cholo har varit tränare för Atletico i 85 matcher i Champions League, endast Wenger med Arsenal och Ferguson med United har gjort bättre (177 samt 190 matcher).

TV: CHAMPIONS LEAGUE 2023/24 - GRUPP E
 

Niklas2023-09-19 09:23:00

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party