Stadio Olimpico, 2023-12-17 20:45

Lazio - Inter

Inför Lazio - Inter : Måste utnyttja chansen
Kommer han fortsätta dansa förbi sina motståndare?

Inför Lazio - Inter : Måste utnyttja chansen

Historiskt sett har vi oftast haft svårt mot Lazio på Olympico. Vi får backa bandet till 4/10 2020 när vi lyckades ta poäng borta i Rom. Dock är det andra förutsättningar nu när Inter har gått som tåget medan Lazio har stora svårigheter att plocka poäng i årets upplaga av Serie A.

10:e placerade Lazio möter Il capolista under söndagskvällen där mycket står på spel. Som tidigare nämnt har Sarris ljusblåa mannar haft svårt att prestera där man enbart kammat 21 poäng på 15 spelade matcher. Om de ska ha en chans på europaspel inför nästa säsong måste man börja vinna matcher. Inter i sin tur leder ligan utan några större konstigheter där man har ett överlägset bättre målskillnad än sina rivaler. Däremot är det otroligt viktigt att vinna alla sina matcher då man har Juventus som ligger hack i häl på Nerazzurri med två poäng bakom.

Även om Inter har en starkare form i nuläget än Lazio så vill jag hävda att matchen känns oviss på förhand. Kan Lazio skaka om Inter i tabelltoppen eller ska Inter skicka Lazio ännu längre ner i fördärvet? På söndagskvällen får vi se…

Tre punkter

1. Uppställning - skadeläget ställer till det i försvaret.
Som tidigare nämnt så har vi två spelare som normalt huserar på högersidan skadade. Nu när Cuadrado kom tillbaka från sjukstugan så gick Dumfries åt motsatt håll. Jättesynd att just Dumfries var den som åkte på skadan då vi kommer ihåg hur hans återgång såg ut förra säsongen. Efter att han hade varit borta ett tag så tog det lång tid för honom att hitta formen igen. Vi får hoppas att han snart är tillbaka!
Inför söndagens drabbning tror jag inte att Inzaghi startar med colombianen utan kommer att säkra upp med Darmian på den sidan. Detta innebär då att Bisseck kommer att ta högerbackspositionen bredvid Acerbi. Inter har använt sig av wingbacks de senaste matcherna som innerbackar, vilket har varit bra. Detta visar på mångsidighet bland Interförsvararna. Vi får be innerligt att ingen mer blir skadad på försvarssidan för det finns inga andra som kan ersätta samt göra ett bra jobb.


2. Marcus Thuram
Jag brukar välja ut en spelare som jag kan skriva om och denna gång väljer jag fransmannen. Inters nummer 9 går från klarhet till klarhet där han har cementerat sin plats i laget, både i startelvan men även utanför plan. Utifrån verkar det som att han även är en glädjespridare i laget som bidrar till bra stämning. På plan så har han förstått sin roll och gör oftast alltid rätt i olika situationer. Senast, i årets sömnigaste match, var han den enda Inter-spelaren som försökte skapa lägen åt sitt lag men trist nog var inte hans medspelare på spelhumör den kvällen. Inför matchen på Lazio är det otroligt viktigt att samspelet mellan Thuram och Martinez fungerar då detta är en match som vi inte får förlora.

3. Behöver se över anfallsuppsättningen…
Vi har berört detta tidigare då jag, och många interisti, anser att Sánchez och Arnautovic håller inte i ett titeljagande lag. Sánchez glansdagar är förbi. Förr kunde han slå sin gubbe genom att vara kvick och oberäknelig, vilket gjorde att många motståndare hade svårt att markera honom eller ta bollen ifrån honom. Idag så har han inte den kvickheten i sig och sedan verkar det som att han behöver gå till gymmet för att träna upp sig. Han slängs runt som en vante bland försvararna emellanåt och det är tråkigt att se.
Arnautovic har egentligt bara gjort ett bra inhop och det var i premiären mot Monza. Sedan har han hunnit med att bli skadad och göra ett mål i CL. Senast när han hoppa in mot Real Sociedad  såg han väldigt proppmätt och ointresserad ut. Vad skulle hända ifall Martinez och/eller Thuram går sönder? Då skulle vårt anfallsvapen försvinna direkt då vi inte har några pålitliga målskyttar. Om Inter skulle ligga under mot Lazio på söndag så känner jag inte att dessa två lirare skulle kunna komma in och vända på matchen. Här behöver nog Inter agera under vintermarknaden och se till att få in en anfallare till som kan ge någon form av målgaranti.

På fredagskvällen Juventus Genoa. Skulle Genoa lyckas plocka en poäng från den gamla damen så bibehåller vi serieledningen oavsett hur det går på söndagskvällen. Dock är detta inget alternativ då det finns enbart ett mål i siktet och det är den andra stjärnan på bröstet och det gör vi genom att slå alla lag.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-12-15 14:57:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?