Stadio Olimpico, 2023-01-24 20:45

Lazio - Milan

Inför Lazio - Milan

Inför Lazio - Milan

Lazio - Milan stänger Serie A:s 19:e omgång. Avspark klockan 20:45 på tisdagen.

Lazio för att inte tappa greppet om en plats som skulle ge Champions League spel nästa år, Milan för att försöka behålla avstandet till tredjeplatsen. 

Lazio
Förra veckan vann Lazio första matchen för året efter vinst borta mot Sassuolo med 0-2. Innan dess spelade man oavgjort mot Empoli hemma och förlorade mot Lecce borta.

Immobile är skadad igen vilket betyder att Sarri återigen måste hitta på någon alternativ lösning där framme. Felipe Anderson kommer förmodligen ta Ciros roll med Pedro och Zaccagni på kanterna. Annars är det inga större förändringar som lär ske, Casale i mitten och en av Vecino eller Luis Alberto i mitten.

Milan
Milan har spelat 2-2 de senaste två matcherna, mot Roma och Lecce. Man har därför tappat mark i toppstriden.

Maignan och Krunic är osäkra till spel, Florenzi, Ibra och Ballo-Toure är på skadelistan.

Statistik
Vi kikar på lite statistik kring matchen.

Lazio är det laget Milan har spelat oavgjort mot flest gånger (59 av 158 matcher), dock har lagen endast spelat oavgjort en gång de senaste 10 matcherna (1-1 i november 2018).

Efter att ha vunnit mot Lazio båda matcherna förra säsongen har Milan chansen att vinna tre matcher i rad mot Lazio sedan 2008/2009.

Lazio har hållit nollan i 10 av de 18 spelade matcher denna säsong, mer än hela förra säsongen där man lyckades med att inte släppa in mål i endast 9 matcher.

Senast Milan spelat oavgjort tre raka matcher var i september 2018 med Gattuso som tränare.

Endast Inter (med 13 mål) har gjort mer mål än Milan och Lazio inom den första halvtimmen (12 mål var). Lazio är dessutom det laget som inte släppt in något mål den första spelade halvtimmen. 

Sedan Immobile joinade Lazio (2016/2017) har Lazio med Immobile på planen vunnit 56% av matcherna, endast 33% av dem utan Immobile.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2023-01-23 14:54:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party