Stadio Olimpico, 2022-11-10 20:45

Lazio - Monza

Inför Lazio - Monza

Inför Lazio - Monza

Monza gästar Lazio i Serie A:s 14:e omgång. Avspark klockan 20:45. Lazio kommer som bekant från vinsten i derby i söndags, Monza tog tre poäng mot Verona efter tre raka förluster.

Lazio förlorade för två veckor sedan mot Salernitana på Olimpico men hittade tillbaka till vinnarspåret förra helgen då Roma besegrades med 0-1 i derbyt. Lazio har nu en rejäl chans att ta ett kliv upp i tabellen med tanke på att Atalanta förlorade igår, och Roma och Milan endast spelade oavgjort mot Sassuolo och Cremonese.

Immobile som har varit skadad senaste veckorna tränade med resten av laget under gårdagen och kommer förmodligen sitta på bänken ikväll. Zaccagni skadade sig tyvärr dock och kommer inte cara tillgänglig fram till efter uppehållet. Milinkovic är tillbaka efter avstängningen och kommer definitvt ta en plats på mittfältet. Luis Alberto och Cataldi kommer spela bredvid honom, trots att Cataldi spelat tre matcher under kort tid. Pedro och Cancellieri kommer spela på topp med Felipe Anderson som vice-Ciro.

Statistik från OPTA
Lazio har spelat mot Monza 18 gånger om man räknar med både Serie B och Coppa Italia. Båda lagen har vunnit fem matcher var, senaste matchen slutade 1-1 (2006, Coppa Italia).

Lazio har endast förlorat en av de nio spelade hemmamatcherna mot Monza, just den senaste av dem. Det var 1986, i Serie B. Monza vann då matchen med 0-1.

Lazio har tagit minst en poäng de senaste 15 matcherna mot lag som kommit från Serie B. Lazio har aldrig lyckats spela 16 matcher utan att förlora mot sådant motstånd.

Lazio har spelat oavgjort de senaste tre Serie A matcherna som har spelats en torsdag.
 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2022-11-10 07:21:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party