Stadio Olimpico, 2023-04-22 18:00

Lazio - Torino

Inför Lazio - Torino

Inför Lazio - Torino

Imorgon tar det Champions League-jagande Lazio emot elfte placerade Torino på Stadio Olimpico i den trettioförsta omgången av Serie A. Avspark 18:00, matchen sänds på C More.

Lazio tar sig allt närmare en Champions League-plats till nästa säsong, biancocelesti infinner sig på en andra plats och har sprungit ifrån båda Milanoklubbaran såväl som den bittra rivalen Roma. Efter att beskedet om att Juventus får tillbaka sina 15 poäng är gapet ner till tredjeplatsen dock inte lika stort, man ligger två poäng före bianconeri, man ligger 8 poäng före femteplacerade Milan som möter Lecce på söndag. Om inte Lazio fixar en CL-plats med detta försprånget, ja... när ska vi då få se Lazio spela Champions League igen?

Lazio
Lazio kommer in med en väldigt bra form efter fyra raka segrar, två av dem är mot konkurrenter i form av Roma och Juventus, en högst bidragande faktor till den positiva formen är Mattia Zaccagni som gjorde det enda målet mot Roma och var delaktig i båda målen mot Juventus, samtidigt som den starka defensiven bara fortsätter att trumma på. Man kommer däremot återigen få klara sig utan Ciro Immobile som råkade ut för en svår trafikolycka i veckan där han fick en fraktur i revbenen, Lazioredaktionen önskar såklart Ciro ett snabbt tillfrisknande och hoppas på att stjärnanfallen är på benen både fysiskt och psykiskt så snart som möjligt. Danilo Cataldi kommer inte heller vara en del av truppen på grund av avstängning.

En möjlig startelva för Lazio är: Provedel, Marusic, Casale, Romagnoli, Hysaj, Milinkovic-Savic, Vecino. Alberto, Pedro, Felipe Anderson, Zaccagni

Torino
Något som talar för Lazios del är att Torino känns rätt utcheckade, man liggger elva med 8 omgångar kvar och il toro har varken häng på europaplatserna eller risk att hamna i någon nedflyttningsstrid. Man har inte vunnit på sina fem senaste matcher, senaste vinsten kom mot Lecce i början av Mars och senast spelade de 1-1 hemma mot Salernitana, en del revanschlust att komma tillbaka på vinstspåret finns säkert hos det röda Turinlaget.

Deras anfallare Antonio Sanabria kan definitivt bli ett hot, paraguayanen har visat fin form på senaste tiden trots lagets dåliga form, han har gjort 5 av sina totalt 9 ligamål denna säsongen på de 8 senaste matcherna. 

En möjligstartelva för Torino är: Milinkovic-Savic, Gravillon, Schuurs, Boungiorno, Lazaro, Vlasic, Ilic, Rodriguez, Radonjic, Miranchuk, Sanabria

Historik & statistik
- Lazio har mött Torino 135 gånger i ligasammanhang, 38 matcher har slutat med Lazioseger, Torino har vunnit 39 gånger och 58 matcher har slutat oavgjort. 
- De senaste fyra matcherna mellan klubbarna har slutat oavgjort
- Lazio har inte släppt in mål mot ett lag på den undre halvan av tabellen sedan den sjätte februari (1-1 mot Hellas Verona)
- Torino har gjort två mål på sina senaste fyra matcher och har totalt sett bara gjort 31 mål på 30 spelade ligamatcher denna säsongen

En del talar för en jämn och målsnål match imorgon på Stadio Olimpico, men Lazios senaste form i en kombination med hungern på en topp 4-plats samt Torinos läge i tabellen talar definitivt för Lazioseger.

Forza Lazio!



 

Erik Hodinerik.hodin@hotmail.comTwitter: @houdiniierik2023-04-21 19:39:55
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party