Via del Mare, 2024-01-21 20:45

Lecce - Juventus

Inför Lecce-Juventus: Viktig match på Via Del Mare
Kenan Yildizs genombrott är ett faktum - briljerar han återigen borta mot Lecce?

Inför Lecce-Juventus: Viktig match på Via Del Mare

Allegris manskap har anlänt till den sydöstra pärlan och hamnstaden Lecce. Juventus har fått upp ångan och radar upp vinster. Vid seger imorgon tar laget över förstaplatsen i ligan och pressen ligger därmed på Inzaghis Inter att haka på.

Inför matchen mot Sassuolo var jag lite orolig – det grönvita laget från keramikstaden har varit något av ett bogey team för Juventus och vi alla minns debaclet på bortaplan i höstas. Min oro skulle visa sig vara obefogad och med hjälp av två drömmål av Vlahovic bärgade Juventus segern stabilt och utan tveksamheter. Viktigt också att Chiesa kom in och fick göra 3-0 med några minuter kvar. Imorgon måste Juve fortsätta sin fina form – det är sådana här matcher som avgör slaget om scudetton i slutändan. Juve brukar ha lätt för Lecce och har 4 segrar på de 4 senaste matcherna mot syditalienarna. Låt det bli en femte i rad.

Inter och Juventus har verkligen tagit tag i taktpinnen i ligan – Inter leder ligan med 2 poäng tillgodo och på tredje plats återfinns Milan, 7 poäng bakom Juventus. Det ser ut att bli ett tvålagsrace och alla matcher inför stundande Derby d’Italia blir extremt viktiga att ta hem, dels för att pressa Inzaghis gäng men också för att bibehålla momentum. Inter går in i Europaspelet i februari och Juve har endast ligan och coppan att fokusera på. Fördel Juventus.

Allt tycks flyta på bra för vår älskade klubb från Turin. Vlahovic ser äntligen ut att vara den anfallaren som Arrivebene och Co. betalade stora pengar för. Miretti har hittat självförtroendet och defensivt ser det klockrent ut, oavsett vilka som spelar. Det största utropstecknet stavas dock Kenan Yildiz – här snackar vi genombrott. Vilken otrolig spelare han är och trots sin ringa ålder tar han för sig och har varit bäst på plan alla matcher han spelat. Yildiz besitter flärd, teknik och inte minst fart. På ett sätt får jag Dybala-vibbar när jag ser Kenan spela – de snabba vändningarna, touchen och spelsinnet påminner om min argentinska favorit. Mot Lecce spelar han återigen från start och jag är säker på att turken kommer bjuda på åtminstone några delikatesser.

Lecce ligger på en relativt förväntad 13:onde plats i ligan och har inte vunnit under 2024 än. Lagets senaste vinst kom hemma mot Frosinone i mitten av december och de gulröda har haft väldigt svårt att göra mål. Endast 3 fullträffar på de fem senaste matcherna. Mycket talar för svartvit seger och jag sticker inte hakan när jag tippar på att Juventus vinner med 1-0, relativt komfortabelt.

Fagioli gjorde sitt första Serie A-mål mot just Lecce på bortaplan under fjolårssäsongen, då vann Juve med 1-0 och en ny svartvit stjärna tändes. Se Fagiolis vackra mål här: https://www.youtube.com/watch?v=HSf-RnMB594

Forza Juve!
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2024-01-20 17:55:07
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid