Via del Mare, 2023-01-04 16:30

Lecce - Lazio

Inför Lecce - Lazio

Inför Lecce - Lazio

Dags för Serie A fotboll igen efter ett uppehåll på snart två månader. Lazio gästar Stadio Via Del Mare, avspark imorgon klockan 16:30.

Italienska fotbollsförbundet valde att schemalägga Serie A:s 16:e omgång en vanlig vardag, det i och för sig kanske inte är anmärkningsvärt men att det ska spelas matcher redan klockan 12:30 samt 14:30 är nog det.

Hur som helst, Lazio reser till Puglia för att ta sig an Lecce. Ett Lecce som befinner sig på en 16:e plats i tabellen efter tre raka matcher utan förlust samt två raka vinster i bagaget. Lazio å andra sidan befinner sig på en 4:e plats efter förlusten mot Juventus i sista omgången innan det långa uppehållet. 

Lazio
Immobile har återhämtat sig från skadan men är självklart inte i toppform än. Luis Alberto kommer inte joina laget då han har känningar i ena knäet. På mittfältet kommer förmodligen Basic, Cataldi och SMS spela. På topp kommer Zaccagni och Felipe Anderson spela med Immobile.

Sarri nämnde under pressträffen att Lecce är ett mycket bra lag som gjort det extremt bra framför allt mot de bättre lagen. Laget har flera skickliga spelare och de är bra på att kontra.

Angående Luis Alberto och Milinkovic snacket så menade Sarri att det är journalister som bara är ute efter att sälja mer och få mer klick på artiklarna, att stämningen inte blir bra om man konstant tjatar om samma saker dag in och ut. Spelarna spelar i Lazio och det är inte upp till han att kommentera mercato-relaterade snackisar.

Angående VM menar Sarri att han inte var så imponerad över fotbollen, utan att det mest var bra spelare i lag som inte spelade som ett lag, men att det är förståeligt när VM drog igång så tätt inpå sista matcherna för klubbarna.

Statistik
De två lagen möttes senast i juli 2020, då vann Lecce. Nu har laget från Puglia chansen att spela två raka matcher mot Lazio utan att förlora för första gången sedan 2005.

Lazio har gjort 41 mål på de senaste 20 matcher mot Lecce i Serie A. Enda gången inte Lazio lyckats göra mål var i december 2005 (Lecce - Lazio 0-0).

Av de senaste 13 matcherna som spelats i Lecce har endast en match mellan lagen slutat oavgjort.

Lazio har nu 9 clean-sheets denna säsong, endast säsongen 1973-1974 har man lyckats göra bättre (10 matcher utan att släppa in mål under de första 16 omgångarna).

Lecce, Lazio och Samp är de lagen med minst avslut hittills i Serie A. Lazio har 18.6 i XG medans Lecce har 11.3

Så mycket som 53% av målen Lecce har släppt in är i samband med än fast situation. Lazios siffra är 12%.

 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2023-01-03 15:34:02
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party