Via del Mare, 2024-04-01 18:00

Lecce - Roma

Inför Lecce - Roma: Lugnet före stormen

Inför Lecce - Roma: Lugnet före stormen

Efter ett långt, nästan för långt landslagsuppehåll, är det nu äntligen dags för bollarna att rulla på de italienska gräsmattorna igen. Roma åker till Via del Mare för att gästa Lecce. Det är viktiga poäng som står på spel i jakten på CL-platserna.

Efter de senaste månadernas resultat har Roma verkligen vind i seglet och De Rossis Roma har inga planer att lätta på bromsen. Dock så står Roma inför ett tufft spelschema med både Europa Leugue och Serie A där de ska möta Lazio, dubbelmöte med Milan, Bologna, Napoli, Juventus och Atalanta. Ett väldigt tufft schema där det inte finns jättemycket utrymme för att tappa poäng om man ska nå en efterlängtad CL-plats. 

Påskdagen spenderades på Trigoria där laget finslipade på detaljer inför måndagens kamp på Via del Mare. De Rossi och hans stab står inför vissa utmaningar när det kommer till laguppställningen. Dybala kommer förmodligen inte att starta och Azmoun förväntas vara borta från spel i en månad på grund av en lårskada. “Il capitano”, Lorenzo Pellegrini, är inte heller tillgänglig då han är avstängd - han kommer att bli ersatt av antingen Bove eller Aouar. 

På andra sidan står ett hungrigt Lecce som kommer att göra allt för att få med sig poäng. De befinner sig i lite av en bottenstrid och ligger endast tre poäng från nedflyttning. Till Lecces nackdel har de ett mer eller mindre horribelt facit mot Roma med en vinst, sju oavgjorda och nio förluster. 

Sammanfattningsvis så är detta bara en match som Roma ska vinna. Det finns inte möjlighet att tappa poäng i denna matchen. De Rossi står inför en svår avvägning mellan att vila spelare inför det tuffa spelschemat det står inför samtidigt som de måste vinna. 

Jag tror att Roma vinner med 0-2. Lukaku gör båda. 

Förväntade laguppställningar: 

Lecce (4-2-3-1):

Falcone; Gendrey, Pongracic, Baschirotto, Gallo; Ramadani, Blin; Almqvist, Oudin, Piccoli; Krstovic

Roma (4-2-3-1):
Svilar; Karsdorp, Mancini, Llorente, Angelino; Cristante, Paredes, Aouar; Baldanzi, El Shaarawy; Lukaku

Forza Roma!

Karl Kretz2024-04-01 07:23:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?