Stadio Giuseppe Meazza, 2022-01-23 20:45

Milan - Juventus

Inför Milan - Juve: Sexpoängsmatch

Söndagsmatchernas söndagsmatch står på schemat när Juventus åker till Milano för att möta stadens rödsvarta lag. Milan kommer från en snöplig förlust ser säkert chansen att boosta moralen med en vinst i stormötet. Hur kommer Juve att stå upp?

Juventus avslutar veckan med ett besök i Mlano. Här kommer mina tankar inför matchen. 


Tiden går fort
Det känns som att det var typ igår som Milan kämpade för att nå CL och  Juventus slogs om scudetton. Nu är det omvända roller och det får en att inse att tiden går ganska fort i fotboll. Och att det är just det som är charmen. Milan har gjort det smart och utvecklats långsamt, byggt efter samma idé under en längre tid och står nu som största utmanare till Inter den här säsongen. Juventus anno 2022 känns däremot ganska så dåligt skött. Satsningen på CL har satt ekonomiska spår som klubben kommer att få leva med under en tid framöver. Truppen verkar långt ifrån färdig när man ser till spelet. Men samtidigt så kan jag inte släppa tanken att vi bara är en eller två lyckade värvningar för att vara tillbaks som titelutmanare. 

Dra nytta av ett decimerat Milan
Milan komer inte till spel med sin bästa elva. Inte ens i närheten. Förutom långtidsskadade Kjaer är Tomori är skadad och både Kessie och Bennacer är iväg på AFCON. Juventus saknar å andra sidan Chiesa och Bonucci vilket självklart är stora avbräck men det känns ändå som att Juve får en möjlighet nu när Milan är något decimerat. En vinst och avståndet mellan lagen är plötsligt bara fyra poäng. Med havla säsongen kvar att spela. Förvånansvärt lite om det nu sker. Det skulle vara gött att ha häng på alla lagen där bakom Inter istället för att bara hoppas på att ett av dom ska fucka upp. Om Juve vågar stå högt och störa Milans speluppfas (som vanligtvis styrs av Bennacer och Kessie) så tror jag att det kan uppstå några så kallade gratislägen från det. Det kan behövas när anfallet inte flyter helt friktionsfritt. 

En arg Dybala = en bra Dybala?
Även om han själv säger att han inte har någonting att bevisa så tycker jag att det är tydligt att han har fått nytt fokus sedan ledningen påtalade att han borde ta mer ansvar. Eller vad det nu var dom sa. Tre mål på dom fyra senaste matcherna är ett bra facit som jag hoppas fortsätter även imorgon. För som det ser ut just nu hänger mycket av Juventus anfallsspel på just Paulo Dybala. Om inte han är på topp finns det få som kan göra det där oväntade som ofta krävs för att låsa upp ett försvar. När allt stämmer ser Juve ut som ett helt annat lag med bollen. Jag vet inte om jag har svartvita glasögon på mig men det känns alltid farligt när La Joya får bollen i närheten av strafforådet. Den typen av respekt har ingen annan av våra offensiva spelare. Förutom skadade Chiesa då. 

Eventuell elva
Tek
Danilo - De Ligt - Chiellini - Pellegrini
Locatelli - Arthur
Cuadrado - Dybala - Bernardeschi
Morata


Forza Juve!

 

Mikael Noaksson2022-01-22 21:27:11
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid