Giuseppe Meazza, 2023-10-22 20:45

Milan - Juventus
0 - 1

Inför Milan - Juventus: Två skadeskjutna bjässar gör upp
Kan Milik vara tungan på vågen?

Inför Milan - Juventus: Två skadeskjutna bjässar gör upp

Mästarmöte väntar i Milano ikväll. När landets två mest framgångsrika klubbar gör upp är fokus snarare på de som inte kommer till spel än de som gör det. För Juventus del blir kvällens match ett vägskäl: blanda sig i guldstriden eller sikta in sig på topp fyra.

Spelmissbruk och doping

Det har varit en turbulent säsongsinledning för Juventus utanför planen. För trots att man gjort en relativt fin säsongsinledning har allt handlat om det som sker utanför. När dopingskandalen kring Pogba lagt sig och man landat i sorgen över hur han kastat bort sin karriär kom nästa smäll.

Nicolo Fagiolis spelmissbruk har varit förstasidestoff i Italien under hela landslagsuppehållet. Tillsammans med bland andra Sandro Tonali utreds han nu för illegal betting. Den lovande mittfältaren har det tufft och vi önskar att han lyckas bli av med sitt spelberoende och kan återvända till planen. Tills dess ser Juventus innermittfält otroligt tunnt ut.


Potentiella anfalls- och försvarsproblem

På skadefronten kan vi konstatera att nu även Danilo får lämna återbud. Gamle gode rutinerade Rugani får kliva in och göra vad han kan. På mittfältet är det inte så mycket skador som stör utan just nämnda Pogba och Fagioli som saknas. I anfallet är glädjande nog Chiesa och Vlahovic tillbaka. Men tyvärr verkar ingen av dem redo att starta. Att Milik startar med sin goda form behöver inte vara dåligt, men med Kean vet man aldrig vad man får. Vi hoppas han har dagen.


Två B-lag som ställs mot varandra

Okej, kanske inte riktigt. Men i Juventus saknas två tredjedelar av den ordinarie backuppsättningen och bägge ordinarie anfallare inleder på bänken. Men även Milan har en tung frånvarolista. Både Mike Maignan och Theo Hernandez är avstängda i matchen. Det gör att Milans tredjemålvakt och veteran Antonio Mirante få axla rollen i målet då andrekeeper Sportiello är skadad. Istället för Theo blir det Florenzi som får kliva in på vänsterkanten. Två av lagets viktigaste spelare saknas med andra ord och en 40-årig tredjemålvakt ska försöka att göra jobbet. Med andra ord: skjut!

Juventus elva väntas som vanligt ställas upp i en 3-5-2. Rugani kliver in i backlinjen. McKennie får fortsatt förtroende som innermitt och på topp väntas Kean och Milik att starta. Filip Kostic ser också ut att få fortsatt förtroende på kanten istället för Cambiasso.

Trolig elva:
Szczesny
Gatti, Bremer, Rugani
Weah, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic
Milik, Kean

Lucas Sjögrenlucas.sjogren97@gmail.com 2023-10-22 12:46:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid