Stadio Giuseppe Meazza, 2021-12-19 20:45

Milan - Napoli

Inför Milan - Napoli: Decimerat lag till Milano
Får vi se en Politano som är lika glad idag som för 9 månader sen mot Milan?

Inför Milan - Napoli: Decimerat lag till Milano

Efter senaste tidens fesljumna spel är det hög tid att bjuda upp till dans och visa Nord var Napoli har ställt in siktet inför andra halvan av säsongen.

Napoli har haft en mycket seg period med mycket skador och svaga resultat. Enstaka ljusglimtar i form av 4-0 hemma mot Lazio ( i slutet av november) men efter det har vi enbart haft 1 pinne på 3 matcher. Med motstånd som Empoli, Atalanta och Sassuolo borde vi inte vara nöjda med annat än minst 4 poäng. Vi har helt enkelt tappat alldeles för många poäng senaste månaden. Dock har vi gått vidare i EL och ska möta Barcelona vilket verkligen får upphaussas till en stor match i Europas B-turnering! 
Nå, Milan har ju i jämförelse skramlat ihop 7 poäng de senaste 3 matcherna och fortsätter att trampa i toppen, även om konkurrerande Milanolaget numera får bo på förstaplatsen. 

Napoli kommer till matchen utan Ozzy, Insigne, Koulibaly, Mario Rui, Fabian Ruiz. Lägg därtill att vi blev av med en grek lite hastigt och lustigt (?) till Olympiakos tidigare i veckan så det är en ganska tunn trupp som åker iväg. Spalletti får en del att fundera på i alla lagdelar. Milan har också en del spelare som saknas i form av Theo H (som dock verkar sitta på bänken trots fortsatta besvär?), Ante Rebic, Davide Calabria, Simon Kjaer, Rafael Leao och Pietro Pellegri så man kan lätt påstå att även Milan har en något tunnare trupp till förfogande.

Det är lite synd att en så viktig och stor match ska spelas utan många tongivande spelare på bägge sidor men vi är väl medvetna om att det kommer finnas mycket kvalitet på plan ändå. Matchen i matchen för mig blir nog ändå Ibrahimovic mot Rrahmani, ska bli väldigt spännande att se om Rrahmani lyckas plocka bort honom lika effektivt som Immobile. På andra sidan har vi vår egen lille dvärg Ciro Mertens som troligen får stångas mot Romagnoli och Tomori. Vi kommer få se två lag som kommer behöva spela på väldigt olika sätt för att vinna dagens match där Milans anfall är betydligt mer fysiskt och Napolis är miltals kvickare. Jag kan dock inte på förhand bestämma mig för vilket som kommer att bära frukt ikväll.

Vikten av dagens match går faktiskt inte att överdriva då vi har två lag som har scudettodrömmar och ett Inter som vinner med tennissiffror just nu. En vinst för Napoli eller Milan är stor och väger tungt i toppstriden och vi får hoppas att Napoli kommer segrande ur detta.

Avspark om ungefär 1 timme - 20.45 bär det av!

Avanti!

Payam Zehtab2021-12-19 19:22:33
Author

Fler artiklar om Napoli