Giuseppe Meazza, 2024-04-11 21:00

Milan - Roma
0 - 1

Inför Milan-Roma: "Quando sara', saremo"
Pellegrini med siktet inställt på Milan. Foto: asroma.it

Inför Milan-Roma: "Quando sara', saremo"

De Rossi lät spelarna njuta av derbysegerns sötma under lördagskvällen. Men redan på samlingen under söndagen uppmanade han till nytt fokus. “Vi kan slå ut Milan och därför måste vi koncentrera oss till 100% på den uppgiften”, var kontentan av De Rossis uppmaning till spelartruppen.


Och visst är känslan att Roma kan slå ut Milan. Trots att de rödsvarta från Milano har 13 poäng mer i tabellen och vann senaste mötet i ligan på ett övertygande sätt. Men det är något magiskt över Daniele De Rossis Roma som gör att känslan som infinner sig är att ingenting är omöjligt. 

Som supporter är det dock inte alltid lätt att göra en glasklar analys av läget utan känslorna tar ofta överhanden. De iskalla experterna på bettingbolagen (tidningen ilRomnaista har gjort en sammanställning av flera spelbolag i Italien) håller Milan som favoriter till 1,70  men en bortaseger ger “bara” 2.10 i snitt. 

Känslan som vi supportrar har efter en derbyvinst bekräftas alltså till viss del av de glasklara yrkesprofessionella. En bortaseger på San Siro är inte omöjligt för detta Roma.

De Rossi bekräftade efter derbyt att han i grunden är emot alltför stor rotation i startelvan. Troligtvis kände han sig nödgad att göra detta mot Lecce eftersom han visste om att det skulle bli två matcher inom fem dagar då han ville ställa det absolut bästa laget på banan. 

Corriere dello Sport spekulerar därför i att DDR kommer mönstra samma startelva som i derbyt med ett undantag. Angelino ut och Spinazzola in. Samt ett frågetecken. Möjligtvis Smalling in och Llorente ut för att få in lite fler centimeter och mer muskler i luftrummet. N’Dicka är tyvärr avstängd.

San Siro är slutsålt till sista plats och i romanisti fortsätter att sluta upp. 5000 romare kommer göra resan upp till Milano för att fylla bortasektionen och göra vad de kan för att stötta sitt lag från tredje etage. 

De Rossi myntade ett nytt begrepp efter derbyt: “Quando sara', saremo” (typ när det händer kommer vi vara där). Kan Roma ta med sig den mentaliteten in i matchen mot Milan. Och vara “där”, precis som de var i derbyt. Kan laget få med sig ett fint resultat till returen i Rom nästa vecka. 

Avspark: 21:00 San Siro
Domare: Clement Turpin
Tips: 1-2
 

Niclas Ekström2024-04-11 12:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?