Stadio Brianteo, 2024-03-02 18:00

Monza - Roma

Inför Monza - Roma: Bara att fortsätta ånga på

Inför Monza - Roma: Bara att fortsätta ånga på

Roma gästar Monza på Stadio Brianteo på lördagskvällen i en mycket intressant kamp. Två, för tillfället, formstarka lag. Monza är obesegrade i sina fem senaste matcher och ligger på elfte plats med bara åtta poäng bakom Roma. För Romas del finns det bara en utgång för att hänga på i “fighten” om CL-platserna; vinst.


De Rossi, som verkligen har fått igång maskineriet, står nu inför tuffa och viktiga matcher. Roma går nu in i den 27 omgången av Serie A och har inte råd att tappa många poäng om man ska lyckas knipa en topp-fyra placering. Parallellt med detta ska de slåss mot Brighton i vad som kommer att bli en rafflande åttondelsfinal. Det kommer att bli några tuffa månader för Romas del, men detta kanske är något att vänja sig vid.

Sedan De Rossi tog över Roma, har målen börjat ösa in. Bara Inter har gjort fler mål än Roma. Il Giallarossi har gått från ett målsnitt på 1.6 mål per match till 2.7 mål per match. Senast mot Torino gjordes tre mål, där alla kom från Dybala som nu är den fjärde bästa argentinska målskytten i Serie A:s historia med 121 mål. Gonzalo Higuain ligger trea på listan med 125 mål, så nog finns det möjlighet för La Joya att ytterligare klättra på den listan. 

Helgens motståndare, Monza, är inget dåligt lag. De besegrade nyligen Milan med 4-2 och är som sagt obesegrade i fem raka. Däremot har de bara lyckats knipa en poäng mot Roma sedan deras uppflyttning till Serie A 2022. Roma lyckades med nöd och näppe vinna hemmamatchen mot Monza med 1-0 då El Shaarawy lyckades trycka in bollen i den 90e minuten, så förvänta er en lika tuff och jämn batalj. 

Med tanke på den tuffa lottningen som Roma fick i Europa Leugue, kan De Rossi göra lite ändringar i startelvan jämfört med hur det såg ut mot Torino. Lukaku kanske återvänder till startelvan. Llorente är fortfarande otillgänglig efter sin huvudskada och Karsdorp är förmodligen inte heller tillgänglig. 

För Monzas del; försvararen Armando Izzo är avstängd och kommer att bli ersatt av Danilo D’ambrosio. Gianluca Caprari, ett av de tyngre namnen i truppen, är långtidsskadad och kommer att missa resten av säsongen. Likaså är Patrick Ciurria och Samuele Vignato också otillgängliga. 

Tips
Båda lagen är i väldigt bra form för tillfället. Jag tror dock att Roma drar det längsta strået även i denna matchen. Några av de bidragande faktorerna är: 
- Monzas skadelista. 
- Att Monza bara har tagit en poäng mot Roma sedan de gick upp i Serie A. 
- Roma vann “bara” förra matchen med 1-0 vilket inte är jätteövertygande. Men man ska veta att de var under Mourinho, och Roma är ett helt annat lag nu under De Rossi. 

Jag tror på 0-2. 
Målskyttar: Lukaku & Pellegrini. 

Förväntade laguppställningar: 
Monza (4-2-3-1): 

Di Gregorio; D'Ambrosio, Mari, A. Carboni; Birindelli, Pessina, Gagliardini, Mota; Colpani, V. Carboni; Djuric

Roma (4-3-3): 
Svilar; Kristensen, Mancini, Smalling, Angelino; Cristante, Paredes, Pellegrini; Dybala, Lukaku, El Shaarawy

Forza Roma!

Karl Kretz2024-03-01 13:44:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?