2021-02-03 20:45

Napoli - Atalanta

Inför Napoli - Atalanta: Cupsemi på hemmaplan

Inför Napoli - Atalanta: Cupsemi på hemmaplan

Napolis bästa chans att göra något gott av säsongen ser ännu en gång ut att bli Coppa Italia. Men ska titeln försvaras så måste Atalanta läggas på rygg i semifinalen.

Semifinal i Coppan betyder ju som bekant dubbelmöte, och under coronasäsong blir det väldigt ihoppressat. Tidigare var det inte alls ovanligt med en månad eller mer mellan de två matcherna, nu ska hela semin avverkas på en vecka.

Napoli får äran att inleda på hemmaplan, inte för att det spelar någon egentlig roll när vi inte har publik på plats. För motståndet står Atalanta som besegrat Cagliari och Lazio så här långt i turneringen. I höstas gick det att prata om hack i maskineriet hos Gasperinis grabbar, men spelmässigt ser det numera lika väloljat ut som alltid. Som Lance Armstrongs jävla cykelkedja.

Detta trots att man tappat sin viktigaste spelare i form av Papu Gomez. Stort avbräck? Givetvis, men Atalanta lider inte direkt utan sin kapten. Ilicic är precis lika bra som tidigare och då kan man slå vilket lag som helst.

Så att det är samma Atalanta som alltid råder det egentligen inget tvivel om. Det stora frågetecknet är väl egentligen vart vi har Napoli. Men den frågeställningen orkar man ju inte dra en vända till. Matchen är 50/50, antingen så gör en Napolispelare något offensivt briljant eller så tappar vi det på individuella misstag. Så har det varit i de flesta matcher under Gattuso och så lär det troligtvis vara även imorgon.

Det är nästan så att man undrar vad som hände med det defensivt inriktade Napoli, som hade stora framgångar i exv. Coppa Italia förra året? Över två matcher mot Inter i förra årets semi så backade man hem och släppte knappt till en enda målchans. Det var länge sedan vi såg en sådan defensivt grundmurad insats, samtidigt som offensiven knappast utvecklats till det bättre. Känslan är att Gattuso ville försöka utveckla något mer bollinnehavsinriktat den här säsongen men helt enkelt inte klarat av det.

Men, nog om det nu. Båda lagen lär ställa upp med starka elvor och gå för segern, så potentialen finns för en riktigt sevärd match. Det gäller för Napoli att skapa sig ett bra läge inför returen i Bergamo om en vecka och gärna inte släppa in mer än ett mål. Men det kan bli svårt.

Avspark onsdag 20.45.

Edin Bajramovic2021-02-02 21:37:00
Author

Fler artiklar om Napoli