Stadio Diego Armando Maradona, 2023-12-12 21:00

Napoli - Braga

Inför Napoli-Braga

Inför Napoli-Braga

Napoli behöver göra ett resultat mot Braga i sista omgången av CL.

De tunga matcherna rullar vidare för Napoli, i fredags var det Juventus och nu väntar Braga i avgörandet av CL-gruppen. Att missa avancemang skulle faktiskt vara ett fiasko trots baksmälla och en svag form men nu är de ljusblå i det läget att de måste prestera i sista omgången. Det är egentligen en bra insats (vad vi kunde förvänta oss) i CL hittills förutom i en match - Union Berlin hemma. Det är det krysset som borde ha varit en vinst för att slippa minidramat till kvällens match.

Napoli har råd att förlora med ett mål och ändå gå vidare före just Braga, men förhoppningsvis försöker Mazzarri och laget gå för tre poäng. Man bortaslog portugiserna i september med ett flaxmål på slutet och ska helst kunna gå in till dagens match lagom avslappnat då det är Braga som måste jaga mål. Napoli kan ligga och avvakta och behöver inte gå för offensivt. Men som sagt, det vore bra om laget försöker för gör man 1-0 kommer Braga bli mer desperata vilket kommer ge ännu mer möjligheter till att stänga matchen.

Osimhen har varit och tagit emot priset som Afrikas bästa spelare (Grattis!) vilket gör att han kanske inleder på bänk. Men är han pigg trots restid så hoppas jag ändå att han startar, han behöver få mer speltid för att göra mål och komma i form. Men både Simeone och Raspadori väntar i bakgrunden så vi får se. I övrigt kör troligtvis Mazzarri en liknande elva som i fredags, han behöver de bästa på plan för att lösa denna match.

Avspark ikväll 21.00 på Maradona

Fredrik Kreüger2023-12-12 05:27:00
Author

Fler artiklar om Napoli