2022-01-13 18:00

Napoli - Fiorentina

Inför Napoli-Fiorentina

Inför Napoli-Fiorentina

De viola florentinarna kommer ner på besök i åttondelsfinalerna av Coppa Italia.

Stormöte väntar redan i åttondelen av årets upplaga av cupen, och Fiorentina är laget som bjuder på motståndet. Napoli fortsätter på sin halvt skadeskjutna/afrikanska mästerskapen-haltande väg, samtidigt som Fiorentina kommer ner med i princip full trupp.

För Napolis del så är, som känt, den afrikanska trion beståendes av Kalidou Koulibaly, Andre Zambo Anguissa och Adam Ounas frånvarande till förmån för afrikanska mästerskapen. Samtidigt är Lorenzo Insigne borta från skadan han ådrog sig i senaste matchen mot Sampdoria, tillsammans med Piotr Zielinski och Mario Rui som lämnar in handduken med anledning av Covid. För Napolis del väntas nyförvärvet Axel Tuanzebe starta i mittlåset, med en i annars från de senaste matcherna välbekant startelva. 

För Fiorentinas del våras det även där för nyförvärv, då polacken Krzysztof Piatek åker ner till Neapel. Nyförvärvet startar dock på bänken, med en viss ung serb som istället, logiskt nog, startar på topp för de lilaklädda. Målvakt Dragowski gör även han sin första match på cirka tre månader, efter att polacken varit frånvarande efter en muskelskada.

För Napolis del kommer det bli en tuff match. Coppan är inte någon betydelselös turnering i Italien, och verkligen inte i Neapel, men ansträngningarna i cupen måste också jongleras tillsammans med ett ligaspel och ett stundande möte med Barcelona i Europa League. Truppen är, som vi alla vet, kraftigt decimerad och det gäller att inte överanstränga de kvalitetsspelare som vi för tillfället har kvar ståendes på benen. Så samtidigt som Napoli, för självförtroendet och framträdandets skull, inte kan gå på halvfart och ställa ut primavera-laget så hoppas jag heller inte att allt för mycket kraft och energi vaskas på detta möte. Och även om vi nog inte kommer få se dom i startelvan, så hoppas jag åtminstone att några yngre förmågor får visa framfötterna lite senare i matchen.

Clarence Thunberg2022-01-13 15:43:16
Author

Fler artiklar om Napoli