Stadio Diego Armando Maradona, 2024-02-17 15:00

Napoli - Genoa

Inför Napoli - Genoa: Jakten på Europaspel fortsätter
Även Meret har ryktats bort till sommaren men är han tillbaka mellan stolparna till lördagen?

Inför Napoli - Genoa: Jakten på Europaspel fortsätter

Mazzarri o co fortsätter att streta och slita för att försöka få kontroll på det läckande skeppet med fokus på att minska skadorna och förutsättningarna för laget nästkommande säsong.

Vi är alla trötta på spelet på och utanför planen. Det ser styltigt ut både av spelarna och ledning/tränare. Inget tycks riktigt gå vår väg. Enstaka stunder av individuell glans skiner igenom och påminner om en scudetto som känns lika avlägsen som för två år sedan. Man kan helt enkelt inte tro att det är i princip samma lag och samma spelare. Nog har några viktiga kuggar försvunnit men i stort är det ganska oförändrat. Här kan man sätta in valfri klyscha om att genomföra resterande säsong enligt damage-control och ta nya tag nästa säsong och - missförstå mig rätt, det kommer jag göra nån gång snart men - just nu sitter jag som mest taggad inför en hemmamatch mot Genoa på bästa sändningstid för att kanske få till en gemensamhet med lillsonen igen. Det som dock taggar mig som mest är att jag vet att klubben och allt som styr/rör klubben är så långt ifrån vinnarmentalitet (trots vad ADL vill påstå) så den enda glädjen som återfinns i mig också är att snart kommer underdogkänslan tillbaka, kanske inte ens denna säsong men snart! Förhoppningsvis får laget skutan någorlunda uröst med vatten och börjar segla åt samma håll (framåt) de sista matcherna i ligan för att knappa in på topp6 som alltjämt är inom räckhåll (3 poäng idag) och om man verkligen ska lyckönska så är en fjärdeplats för tillfället "bara" 7 poäng bort. Osannolikt men absolut inte omöjligt. Lägg till dubbelmöte mot Barcelona i CL och det finns både för- och nackdelar med både vinst och förlust i de mötena. Förhoppningsvis slipper vi förlängning och allt för fysiskt slitande spel och skador så att ligaspelet kan få sig en ordentlig sista chans.

Nu stundar i alla fall eftermiddagsmatch på hemmaplan mot ett gästande Genoa med Gilardino på bänken. Inför mötet har vi med oss en ganska typisk 1-0 förlust, även om det var snart ett decennium sist vi förlorade mot just Milan borta. Jag räknade till 3 ramträffar och vi hade de vassaste chanserna överlag men släppte till ett väldigt svårmotat spelmål från hemmalaget. Genoa kommer in i morgondagens match med en sen kollaps mot Atalanta där man släppte in 2 mål i matchens avslutande minuter. Överlag har det gått ganska svajigt för laget hittills men man står ganska stadigt i mitten på 12 plats med 6 poäng upp till Napolis nuvarande 9 plats (dock med en match mer spelad bör väl tilläggas). Viktigare för Genoa är dock att man har "hela" 10 poäng ner till strecket vilket man ändå bör klara av att hålla sig över. 

Napoli får klara sig utan Juan Jesus på lördagen som ådrog sig en avstängning efter sitt senaste gula kort och senaste nytt för dagen är att även Osimhen lämnas utanför truppen, än så länge utan några dramatiska tolkningar eller utspel så arbetshypotes får landa i att man sparar och tränar igång honom inför CL-spel mot Barcelona. Skademässigt har både Meret och Natan varit tillgängliga för träning med laget och förväntas nog kunna komma tillbaka till morgondagens startelva. Frågan kanske också bör ställas kring om Mazzarri har planer på att vila/spara på fler spelare inför CL, en annan säsong hade jag varit villig att säga att det vore klokt, just nu inte lika mycket så. Genoa har också några avbräck inför matchen där Matturro är borta resten av säsongen pga skada som behöver opereras och Ankeye som är borta någon vecka till. 

Misstänkta elvor inför drabbningen skulle kunna se ut så här men kan som vanligt bli föremål för överraskningar om Mazzarri tycker den trenden verkar funka för honom

Napoli (4-3-3)
Meret
DiLo-Rrahmani-Natan-Mario Rui
Anguissa - Lobotka - Zielinski
Politano - Simeone - Kvaratshkelia

Genoa (3-5-2)
Martinez
De Winter - Bani - Vasquez
Spence - Malinovskiy - Badelj - Strootman - Frendrup
Retegui - Gudmundsson

Som vanligt och inför resterande ligamatcher är det enbart Victoria som gäller. Ska vi inte ta och slutspurta lite nu?!
Forza Napoli!

Payam Zehtab2024-02-16 20:39:42
Author

Fler artiklar om Napoli