Stadio Diego Armando Maradona, 2024-02-04 15:00

Napoli - Hellas Verona

Inför Napoli – Hellas: Läge för uppväxling

Inför Napoli – Hellas: Läge för uppväxling

Två lag i minst sagt tveksam form gör under söndagseftermiddagen upp i den 23:e omgången av Serie A.

När vi nu äntrar februari månad är det hög tid för Walter Mazzarris Napoli att lägga i en ny växel om det ska bli något av den här säsongen som i skrivande stund ser ut att bli allt annat än någon framgångssaga. Fjolårssäsongens anfallsspel är som bortblåst (noll skott på mål mot Lazio) parallellt med att såväl skador som avstängningar avlöser varandra. Till matchen mot Hellas får det numera niondeplacerade Napoli tillbaka en del spelare och trots att säsongen ser ut att rinna ut i sanden så är det faktiskt bara fyra poäng upp till Champions League-plats. Således blir den kommande perioden snudd på direkt avgörande gällande om det ska finnas något sportsligt värt att kämpa för under senvåren. Dessutom börjar det bli dags för vissa spelare att hitta formen inför den CL-åttondel mot Barcelona som stundar senare i februari.

Till mötet med Hellas är Cajuste, Anguissa, Simeone och Kvaratskhelia tillbaka där åtminstone de tre sistnämnda bör ingå i startelvan. I de senaste matcherna har Mazzarris återgått till sin klassiska trebackslinje. Det blir intressant att se om han fortsätter på den inslagna vägen eller om han vill ge plats för fler offensiva pjäser längre fram i banan. I synnerhet på hemmaplan. Nyförvärvet Ngonge, som debuterdea med ett inhopp senast, ställs mot sin gamla arbetsgivare men lär nog återigen få nöja sig med att komma in från bänken här.

Möjliga startelvor (Gazzettan)
Napoli (4-3-3): Gollini; Di Lorenzo, Rrahmani, Ostigard, Rui; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Politano, Simeone, Kvaratskhelia.

Hellas Verona (4-2-3-1): Montipò; Tchatchoua, Magnani, Dawidowicz, Cabal; Serdar, Duda; Tavsan, Suslov, Folorunsho; Noslin.


För Hellas del ser säsongen ut att bli en ren kamp för överlevnad. I skrivande stund ligger man på 16:e plats, med samma poäng och blott bättre målskillnad än Cagliari under sträcket. I fjol slutade mötet på Maradona mållöst. Däremot har Napoli 10-3-1 i inbördes möten mot just Hellas sedan 2015. På söndag bör den statistiken bättras på ytterligare om Napoli har några som helst intentioner med årets säsong.

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2024-02-04 08:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli