Inför Napoli-Inter

Ikväll gör Mazzarri comeback på Maradona då starka Inter gästar. Efter två bra insatser på bortaplan med nygamle tränaren får vi se vad han kan göra när en fullsatt arena väntar till en ny stormatch.

I Mazzarris andra match blev det förlust och det trots ett åter bra Napoli. Men Madrid är riktigt bra å andra sidan och har de spelare som kan utgöra en skillnad. Men Mazzarri och Napoli kan ändå vara nöjda med insatsen (precis som mot Atalanta), sedan är förlusten inte rolig. Med lite flyt hade laget ordnat krysset.

Nu väntar ett nytt test med imponerande Inter som motståndare. Jag upprepar, det är perfekt för Mazzarri och Napoli att få alla svåra matcher i klump, det ger hungriga spelare och det gör även att Mazzarri inte har lika mycket att förlora. Plus att det blir ett "enklare" schema därefter. Efter Inter väntar Juve och avgörande match mot Braga - tre bra energihöjare.

Inter ser mycket bra ut just nu och Inzaghi verkar ha fått koll på grejerna. De tillfällen han ibland har coachat bort sig kommer inte lika mycket nu. Våren såg fin ut, den här hösten har sett ännu bättre ut. Kanske är det hans säsong eller har de bara träffat formen för tidigt?

I Napoli ser Osimhen ut att starta vilket är efterlängtat då Simeone och Raspadori har varit upp och ner under nigerianens skadefrånvaro. Efter flera matcher med inhopp är Victor redo att starta, hoppas han har mer än 60 minuter i sig. I övrigt ser startelvan bra ut, det enda svaga kortet är Juan Jesus som nu har givits vänsterbacksplatsen då både Olivera och Mario Rui är skadade. Hur kommer det att gå där? Kanske sätter Mazzarri Natan där istället och säkrar vänsterkanten med en mer defensiv hållning och låter Di Lorenzo vara mer offensiv till höger.

Det bli spännande att se ikväll, Mazzarri gör sin comeback på hemmaplan i Napoli inför ett slutsålt Maradona. Efter två bortamatcher bör tränaren ha en annan approach på kvällens match, hemmaplan och allt. Nu behöver inte Napoli vara lika försiktiga. För laget gäller det att inte förlora för att undvika att hamna för långt bak i CL-racet. ADL och vissa ser säkert ett litet hopp om att slåss om scudetton men i mina ögon lär det endast bli att alibihäng, dvs man är fem-åtta poäng bakom ledarlaget samtidigt som man ligger på fjärde plats. Då är man inte med i racet på riktigt.

Kan vi hoppas på 2-1 eller 1-0? Det är inte omöjligt men det kan lika gärna bli kryss. 

Avspark kl 20.45 ikväll.

Fredrik Kreüger2023-12-03 09:22:10
Author

Fler artiklar om Napoli