Inför Napoli - Inter : Återigen en svår bortamatch

Inför Napoli - Inter : Återigen en svår bortamatch

Men inte omöjlig. Inter har två kryss bakom sig där man har tagit sig igenom två svåra bortamatcher och nu kommer nummer tre. Man åker till Stadio Maradona för att försöka brotta ner Mazzarris mannar för att återta serieledningen igen.

Säsongsinledningen har skiljt sig en del mellan båda lagen där Inter har gått som tåget där man är i toppen av ligan samt kvalificerade sig vidare till CL-slutspel när det återstod två matcher av gruppspelet. Napoli inledde med den gamla Roma-bekantingen Rudi García på tränarbänken men fick kicken efter någon månad pga uteblivna resultat. Istället för att ta in en mäktig tränare med vinnarmentalitet tar man tillbaka Walter Mazzarri. Den gode Walter har skördat mindre framgångar med Napoli förr men många är tveksamma till att han kommer att utveckla regerande mästarna till tronen denna säsong. Mazzarri har även några säsonger i Inter i sitt CV som var mindre lyckade. Dock vill jag inte belasta honom för mycket då Nerazzurri gick igenom en väldigt svår period ekonomiskt samt att laget bestod av många mediokra lirare som man får magsår av när man tänker tillbaka på den tiden. Mazzarri har inlett med en seger (Atalanta) och en förlust (Real Madrid) sedan återtåget till tränarbänken, vilket vi kan ge honom godkänt för då Real Madrid är inte vilket lag som helst att möta på Bernabeu.

Inter har fortfarande Parvard och Bastoni på skadelistan. Enligt Gazzettan kommer man att ha en liknande startelva som man hade för en vecka sedan när man begav sig till Turin. Värt att notera är att Inzaghi har vilat flera startspelare inför kvällens drabbning då det var ett reservbetonat lag som ställdes upp mot Benfica i veckan. Viktigt att laget kunde hämta upp ett 0-3 underläge till att nästan gå vinnandes ur striden. Det visar både på moral samt att spelarna tror på sin individuella såväl som den kollektiva förmågan.

Förväntningar - 3 punkter

1. Uppställning - Kommer Cuadrado få chansen från start?
Enligt Gazetta Dello Sport så kommer Dumfries att starta på högersidan men det står på andra sidor att Dumfries är skadad inför kvällens drabbning. Undertecknad anser att det är viktigt att Dumfries startar då man behöver bevaka Kvarashkelia hårt. Som senast så kommer Bastoni att saknas där bak då Osihmen är farlig på djupet. Varken De Vrij och Acerbi är särskilt snabba så här gäller det att mittfältet täcker av ytorna för ljusblåa mittfältet att slå djupledsbollar till Napolis centertank. Mittfältet och Anfallet är intakt, vilket är väldigt viktigt. Thuram fortsätter att vara viktig för Inters anfallsspel och Lautaro Martinez fortsätter att visa sig vara en av världens bästa anfallare för tillfället… det gäller bara att fortsätta visa det. Anledningen till att jag ställer mig frågan om Cuadrado ska starta är att han visar ändå på vilja att ta sig framåt på banan och har en fin högerfot. Mycket beror på vilken approach Inzaghi har; vill han göra ett tidigt ledningsmål eller vill han avvakta med att trycka på gaspedalen? Skulle han vilja gå för ett tidigt ledningsmål så kanske är Cuadrado killen att starta med.



2. Hakan Calhanoglu
Jag fortsätter att ha samma spelare kvar sedan förra omgången då han är väldigt vital för laget samtidigt som jag förväntar mig en uppryckning från förra matchen. Hakan fick vila i onsdags, vilket var jätteviktigt då han matchas väldigt hårt. Det är lite ovisst hur detta kommer att se ut för Inters numero 20 men viktigt är att han visar att han bestämmer på mitten.


3. Taktik - extremt ovisst
Hade man mött Rudi Garcias Napoli hade man kunnat skissa upp olika scenarior hur matchen skulle se ut. Garcia är en tränare som förespråkar en fotboll med bollinnehav där man vill vara det kontrollerande laget. Walter Mazzarri är en defensivt lagd tränare som gärna kan låtas motståndarna ha mycket av bollen för att sedan kontra. Ställer Mazzarri upp med Kvara-Osihmen-Politano så kan det bli jobbigt ifall de får till kontringarna. Spontant skulle jag säga att det vore bra ifall Inzaghi väntar lite med att gå offensivt och låter Napoli-spelarna flytta fram sina positioner. På så sätt får inte Napoli-anfallarna mycket springyta att utnyttja utan måste röra sig på småytor och där är Inter starka. Man vill undvika en löpduell mellan Di Vrij/Acerbi mot Kvara/Osihmen.

Undertecknad tror återigen på ett oavgjort resultat, vilket skulle räcka för att återta serieledningen från zebrorna. Det viktigaste är att inte förlora.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-12-03 09:34:49
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?