2020-01-06 20:45

Napoli - Inter

Inför Napoli - Inter: Det nya anti-Juve mot det gamla

Inför Napoli - Inter: Det nya anti-Juve mot det gamla

En tuff uppgift väntar för Napoli, som tar emot Inter på San Paolo under måndagskvällen.

Trots det usla tabelläget så har det varit en relativt lugn julledighet i Neapelbukten. Vinsten mot Sassuolo på övertid gjorde mycket för stämningen, men utöver det så har det varit ett par lugna veckor även på mediafronten. Inga spelarbråk, få inflammatoriska uttalanden från De Laurentiis och en del halvbra truppspelare till synes på väg in. En klassisk Napoli-vinter mitt i denna katastrofsäsong!

Man får hoppas att Gattuso käkat sig mätt på panettone och laddat batterierna ordentligt, för den närmsta månaden kan komma att bli riktigt tuff. Först kommer Inter på besök, därefter Lazio på bortaplan innan Fiorentina och Juventus båda gästar San Paolo. En kvartett av matcher som kan komma att definiera hela vårsäsongen.

Först väntar alltså en match mot Milanos blåsvarta lag. Ett lag som, för tillfället, befinner sig på just den position som Napoli hade hoppats på att göra till sin. Inter har gått precis så bra i Serie A som man hade fruktat och ser ut att ge Juve en kamp ända in på mållinjen. Nästan så att det känns lite bittert att det är de, och inte vi, som är där uppe och fajtas. Men sådana känslor får man nog släppa rätt snabbt för att behålla förståndet. De dagarna när Inter hemma på San Paolo betydde favoritskap är numera definitivt förbi och egentligen är väl det så att maktbalansen är återställd, snarare än rubbad.

Förväntade startelvor:

Napoli (4-3-3):
Meret; Di Lorenzo, Manolas, Luperto, Rui; Fabbe Ruiz, Allan, Zielinski; Callejón, Milik, Insigne. 

Just Koulibalys frånvaro gör mycket för att sänka förväntningarna på den här matchen. Luppan i all ära, men det är ett nedköp av såna massiva proportioner att man nästan lika gärna hade kunnat peta in Allan i backlinjen. Utan K2 som håller ihop vårt epileptiskt skakiga försvar så får man väl hoppas att åtminstone anfallarna har en bra dag på jobbet - en effektiv Napoli-offensiv är ett måste om man vill få med sig ett resultat.

Inter (3-5-2):
Handanovic; Godin, De Vrij, Skriniar; Candreva, Gagliardini, Brozovic, Sensi, Biraghi; Lukaku, Lautaro.

Conte är tillbaka i Serie A och hans tempostarka 3-5-2 med honom. Backlinjen är den bästa i ligan och framåt har man en glödhet strikerduo, men på mittfältet ser det tunt ut. Här ska Napolis bollskickliga spelare med Fabbe R i spetsen kunna hävda sig, men då krävs det ordentlig påfyllnad från ytterbackarna för att Inter inte ska kunna pressa oss till döds.

Vinsten mot Sassuolo må ha skänkt ett visst andrum i Napoli-tillvaron...men det här är fortfarande samma lag som i höstas. Spelmässigt har vi varit dåliga i ett års tid nu och därför ser jag det som högst osannolikt att vi helt enkelt rullar Inter av banan på måndag. Därmed extra trist att kurvorna på San Paolo fortfarande strejkar, för det här känns som en match där det mest motiverade laget också kommer stå som segrare i slutändan.

Fram med piskan Gattuso, den kommer att behövas!

Edin Bajramovic2020-01-05 15:39:13
Author

Fler artiklar om Napoli