Inför Napoli-Juventus: Seriefinal med allt att vinna

Inför Napoli-Juventus: Seriefinal med allt att vinna

Napoli sprang tidigt iväg med serieledningen i Serie A när Juventus stod kvar på perrongen. Men efter åtta raka segrar för grabbarna från Turin kan avståndet efter ikväll vara endast fyra poäng. Låt slaget börja!

Fult, utskällt och vägvinnande

Ingen kan hävda att Juventus spel blomstrat under årets två första matcher. Men segrarna har inkasserats. Max Allegri tog efter en svajig start på hösten till reträtt gick in i sin tänkarverkstad, insåg bristerna i truppen byggde om spelsättet och började sakta plocka poäng. Mycket kan sägas och mycket har sagts om Allegris fotbollsfilosofi men när han väl hittar rätt är det vägvinnande. Ett läckande spel i Europa förvandlades till en ramstark defensiv utan några ambitioner att föra matcher. De två senaste matcherna har avgjorts inom de sista 10 minuterna. Man kan se det som ett problem eller så ser man på det som Allegri, man ser det för vad det är. Man har inte hittat något fullt fungerande offensivt spel, då är det bättre att se till att hålla nollan och sedan ösa på sista 20 framåt med fräscha ben och räkna med att det ska räcka och det har det gjort. Nu väntar en helt annan uppgift.


Inter, Lazio, Napoli(?)

Spelet var ingen fröjd i höstas heller och mest krampaktigt har Juventus spel sett ut mot lag från undre halvan. Nu väntar serieledarna på bortaplan. En väldigt svårt uppgift. Men vi får inte glömma att det här laget innan vm-uppehållet slog både Inter och Lazio med perfekt genomförda matchplaner. Max Allegri är en taktiker ut i fingerspetsarna och lever för den här typen av taktiska utmaningar. Med ett Napoli som dessutom vill framåt betydligt mer än våra senaste motståndare så kan det ge kontringsmöjligheter och med en Chiesa som närmar sig fin form och en Kostic som trummar på kan det här bli en rolig kväll. Vi ska också komma ihåg hur Inter för en dryg vecka sedan slog Napoli och sprängde upp Scudetto-striden. Så det är bara att spänna fast sig och förbereda sig på en seriefinal som kan bli rätt kul för Juventus.


Andrea Agnellierans sista vals

Seriefinalen markerar också slutet på Andrea Agnellieran. På grund av den utredning om uppskrivna övergångssummor som just nu pågår valde hela ledningen att annonsera sin avgång innan jul. Det markerade slutet på en otrolig framgångsrik period med bland annat 9 scudetti och två CL finaler. Att den officiellt tar slut just i Neapel, fredagen den 13:e, med Allegri som tränare känns passade. Det var mot Sarris Napoli många av de stora slagen stod och det var här vi hämtade Higuain. Ska Napoli tillsist få sin revansch och vid en seger storma mot din första Scudetto sedan Maradonas dagar eller ska Agnellis Juventus en sista gång sätta käppar i hjulet för staden vid Vesuvios fot och visa att vinnare, det är inget man blir, det är något man är!

Fino alla fine! Forza Juve!

Elvan:
Szczney
Danilo Bremer Sandro
McKennie Locatelli Paredes Rabiot Kostic
Di Maria Milik

Lucas S2023-01-13 08:19:10

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid